MAE: Aproximativ 230 de cetăţeni români au fost transportaţi de pe insula grecească Samothraki în portul Alexandroupoli

0
385

Aproximativ 230 de cetăţeni români şi 53 de autovehicule au fost transferaţi, în zilele de 14 şi 15 august, de pe insula Samothraki, unde au fost probleme cu transportul naval, în portul Alexandroupoli.

“Nava care a sosit în port joi, la ora 23,15, a readus pe continent 20 de turişti români, împreună cu opt autovehicule. Ministerul Afacerilor Externe aproximează un total de 230 de cetăţeni români şi 53 de autovehicule transferate în cursul zilelor de 14 şi 15 august de pe insula Samothraki în portul Alexandroupoli”, informează un comunicat al MAE.

De asemenea, şase cetăţeni români şi două autovehicule înmatriculate în România au fost luaţi de pe insula Samothraki în cea de-a doua parte a zilei de 15 august.

Potrivit sursei citate, numărul cetăţenilor români de pe insula Samothraki care au fost în situaţia de a nu se putea întoarce pe continent şi au fost ulterior transportaţi de navele elene este însă dificil de estimat, având în vedere ciclicitatea sejururilor turistice.

Autorităţile locale au confirmat că situaţia de pe insula Samothraki a reintrat în normal şi că nu mai sunt cetăţeni români care să dorească transferul spre continent.