Alb-albaştrii se agaţă de podium

0
254

Universitatea Craiova – FC Botoşani 1-0

A marcat: Zlatinski 80.

Severin, stadion: „Municipal”, spectatori: 1.000.

Universitatea Craiova: Calancea 6 – Kelic 7, Barthe 4 (63 Spahija) 6, Briceag 5 – Dimitrov 7, Zlatinski 7, Mateiu 6 (72 Bancu) 7, Burlacu 7 (72 Screciu) 7 – Mitriţă 7, Gustavo 6, M. Roman II 6. Antrenor: Devis Mangia.

FC Botoşani: Cobrea 6 – Patache 6, Miron 6, Burcă 6, Muşat 6 – Cucu 5 (30 Tincu) 5, Bordeianu 5 (83 Ciaccheri) – M. Roman I 6, L. Fulop 5 (14 Moruţan) 6, Serediuc 6 – D. Popa 5. Antrenor: Costel Enache.

Arbitru: Istvan Kovacs 5.

Universitatea lui Devis Mangia nu impresionează prin joc, dar este neînvinsă în Liga I şi, după ce a bătut liderul, la Severin, a urcat pe locul 3

craiovaOltenii s-au cam lămurit că fotbalul propus de italianul Mangia este unul inestetic şi nu se înghesuie la meciurile de la Severin. Nici victoria chinuită de la Ploieşti nu i-a convins pe fani, obişnuiţi cu jocul generos etalat în sezonul trecut cu Gigi Mulţescu pe bancă. Cu stilul lui Mangia, Cârţu şi Săndoi n-au rezistat în Bănie nici după ce bătuseră recordul de invincibilitate al Universităţii. Ciudat, dar italianul a schimbat încă o dată componenţa tripletei defensive, titularii de la Ploieşti, Spahija şi Tiago, cedându-le locurile lui Barthe şi Kelic. De altfel, Mangia a schimbat apărătorii nu numai de la meci la meci, dar şi pe parcursul fiecărei dispute, semn că nu este mulţumit şi nu a găsit formula ideală pentru sistemul pe care încearcă să-l implementeze.

Liderul surprinzător al campionatului, FC Botoşani, a abordat la Severin un joc croit pe contraatac, dar Enache şi-a schimbat din mers strategia, după ce pierdut în prima jumătate de oră doi titulari, Cucu şi Fulop accidentându-se. Craiova nu s-a descurcat prin desişul moldovenilor, doar şarjele lui Burlacu, loviturile libere ale lui Mitriţă şi şuturile de la mare distanţă ale lui Gustavo oferind impresia că gazdele atacă. Cele mai mari ocazii ale primei părţi le-a revendicat liderul, Mihai Roman I şi Serediuc fiind periculoşi în careul lui Calancea. Construcţia oltenilor a fost lentă, fără imaginaţie, cu Mitriţă mereu blocat, Mihai Roman II, izolat, Dimitrov, jucat în exces, dar căutând în zadar centrarea potrivită, iar Mateiu şi Zlatinski neasumându-şi riscuri. Nici măcar apărătorii n-au oferit siguranţă, Barthe şi Briceag având ezitări grave.

Oaspeţii au avut ocaziile clare

Şi după pauză tot oaspeţii au fost mai concreţi, Roman I nimerind bara din lovitură liberă. Barthe şi-a continuat prestaţia jalnică, pe gafele sale apărând ocaziile oaspeţilor, în condiţiile în care apărătorul francez a fost iertat şi de eliminare de Kovacs, iar Mangia a apucat să-l înlocuiască. Craiova a avut posesie, dar nu şi ocazii mari. Roman a lovit bara, dar din ofsaid, iar apoi Kovacs i-a refuzat un penalty evident, oferindu-i în schimb un galben. Cu zece minute înainte de final, Ştiinţa a găsit totuşi drumul spre gol. Mitriţă a centrat peste toată defensiva adversă, Gustavo a întors mingea în careu mic, de unde Zlatinski a intrat cu tot cu ea în poartă. A fost şi o ocazie de 2-0, când Roman a reluat pe lângă poartă acţiunea lui Bancu. Botoşaniul îşi sfârşeşte invincibilitatea în Oltenia, unde nu şi-a propus mai mult de un punct şi a fost la zece minute distanţă de a-l obţine. Craiova câştigă în stil italian şi Mangia mai câştigă credite, deşi jocul nu-i convinge pe pretenţioştii fani olteni. Urmează pentru alb-albaştri o deplasare la mare, unde vor întâlni campioana, Viitorul, duminică, de la ora 18.30. Este o şansă importantă pentru olteni să-şi ţină o rivală departe de locurile de play-off, fiindcă trupa lui Hagi pare debusolată după  începutul slab de campionat, eliminarea din Champions League, este slăbită după plecările lui Benzar şi Nedelcu, şi poate fi şi obosită, după ce mâine va disputa prima manşă din play-off-ul Europa League, cu FC Salzburg.

Devis Mangia a concluzionat că echipa sa a meritat victoria, după ce a dominat jocul, ocaziile oaspeţilor venind numai pe contraatac. Autorul golului, Hristo Zlatinski, a declarat la final: „Este o victorie importantă pentru noi. A fost un meci greu, dar cred că echipa noastră a fost mai bună şi a câştigat meritat. FC Botoşani este o formaţie foarte bună, joacă bine defensiv, dar noi am reuşit să ne creăm multe ocazii şi să şi marcăm. Suntem neînvinşi şi este bine, sperăm să continuăm pe această linie. Nu comentez arbitrajul, dar a fost penalti la Roman sută la sută“.

“E doar o înfrângere în faţa unui adversar puternic, bine pregătit. Mergem mai departe, continuăm drumul. Am încercat să ne facem o strategie, accidentările ne-au schimbat puţin planurile, dar chiar şi aşa trebuie să fim pregătiţi pentru orice situaţie. Traversăm o perioadă foarte bună în acest început campionat, dar drumul este foarte lung şi trebuie să rămânem concentraţi”, a afirmat antrenorul oaspeţilor, Costel Enache.