Craiova, mediocră la Mediaş

0
34

Gaz Metan Mediaş – Universitatea Craiova 1-0

A marcat: Figliomeni 35.

Stadion: „Gaz Metan”, spectatori: 2.000.

Gaz Metan:  Pleşca 7 – Creţu 7, Muth 6, Mujdragic 6 (55 Trtovac) 5, Szilagyi 6 – Todea (cpt.) 6, Tahar 7 – Romeo 7, Figliomeni 8, C. Petre 6 (68 Llulaku) 6 – Buziuc 5 (74 D. Roman) 5. Antrenor: Cristian Dulca.

Universitatea: Straton 5 – Dănănae 4, Frăsinescu 5, Kay 5, Vătăjelu 5 (72 Valskis) 5 – Băluţă 6, Madson 7, Pleşan (cpt.) 4 (63 Brandan) 6, Neacşa 4 (46 Velcovici) 5 – Nuno Rocha 7 – Curelea 6. Antrenor: Ionel Gane.

Arbitri: George Rădulescu 6 – Vasile Marinescu 5 (ambii din Bucureşti), Gabriel Stroe (Piteşti) 5. Rezervă: Iulian Dima (Bucureşti).

Observatori: Patriţiu Abrudan (Cluj Napoca), Romulus Chihaia (Bucureşti)

Cartonaşe galbene: Mujdragic, Todea / Brandan.

Universitatea Craiova a pierdut şi meciul cu Gaz Metan, devenind deja o candidată serioasă la retrogradare

Cu permanenta ameninţare a înlocuirii de pe banca tehnică, Jerry Gane a apelat el însuşi la anumite schimbări, respectiv la cele la care are acces, în primul „unsprezece”. Unele forţate, fiindcă Achim, Acka şi Bancu i s-au alăturat pe lista accidentaţilor deja absentului Mateiu, altele din raţiuni de formă, Brac şi Ferfelea lăsându-i pe Straton şi Pleşan să arate ce pot. După ce în Ghencea s-au echipat într-un verde destul de straniu, alb-albaştrii au fost la Mediaş galben-negri, arborând un alt outfit deloc caracteristic Ştiinţei. Băieţii lui Dulca au vrut din start să confirme nostimul imn local, care anunţa „Suntem doar 11, cei mai buni din oraş” şi au avut două şanse de gol prin primele minute ale jocului. Gazdele şi-au menţinut presiunea, în condiţiile în care „mijlocul” lui Gane a intrat greu în funcţiune, doar Madson zbătându-se să scoată mingea din posesia adversă. Riposta Craiovei a venit abia în minutul 20, Pleşca adunând de lângă bară capul lui Curelea. Când Neacşa a finalizat pe lângă poartă o fază cursivă, oaspeţii păreau să fi obţinut prim-planul meciului, dar lovitura a venit imediat, anunţată de o ocazie a lui Todea. Italianul Figliomeni a fost decisiv cu un şut de la 20 de metri la care Straton nu a avut replică, iar Dănănae a fost pe post de hopa-Mitică, la nivelul gazonului. „Pruncul” lui Gane, Alex Neacşa, a fost depăşit complet de joc, dar nici conechipierii săi n-au excelat, mai activi părând doar Nuno Rocha şi parţial Băluţă şi Curelea. Gazul a intrat meritat în avantaj la cabine. Neacşa n-a mai ieşit de acolo, în mod firesc, dar Craiova tot n-a reuşit să fie mai periculoasă, tot medieşenii oferind emoţii după câteva contraatacuri. Echipa lui Gane a părut debusolată, haotică la construcţie, depăşită de un adversar mult mai agresiv, mai coerent, deşi fără individualităţi de remarcat. Brandan a debutat şi a dat impresia unui lider în teren, dar prestaţia sa în faţa apărării, nu putea fi suficientă pentru ca oltenii să se întoarcă acasă cu vreun punct, după o prestaţie modestă. Gane a completat ziua neinspirată cu introducerea lui Valskis, în condiţiile în care Ferfelea a rămas pe bancă definitiv, iar Craiova pur şi simplu nu a putut ameninţa poarta adversă, iar Roman a avut o ocazie imensă de a face 2-0 în prelungiri. Deşi posedă un buget de invidiat, are o zestre îngrijorătoare după 4 etape, iar la orizont nu se întrevede ceva pozitiv, ţinând cont că următoarele meciuri sunt cu Petrolul şi Astra.

50 de fani au încurajat echipa Craiovei

La meciul de aseară de la Mediaş, Universitatea Craiova a avut o galerie formată din aproximativ 50 de persoane, care au renunţat la chefurile de Sfânta Maria şi i-au încurajat permanent pe alb-albaştri, dominând fondul sonor pe arena din Mediaş. Suporterilor  veniţi din Bănie li s-au alăturat grupări de fani din Târgu Jiu, Bucureşti, Râmnicu Vâlcea şi Sibiu. Ca şi după meciul cu Viitorul, fanii i-au cerut demisia lui Jerry Gane.