Spitalele asigură, astăzi, doar „urgenţele”

0
116

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Dolj au anunţat că în zilele de 15 şi 16 august a.c., cu ocazia sărbătorii de Sfânta Maria, unităţile sanitare doljene funcţionează cu program de zile libere. Pentru că ambulatoriile de specialitate ale spitalelor nu lucrează, asistenţa medicală de urgenţă este asigurată prin intermediul unităţilor de primiri urgenţă şi a camerelor de gardă.

În ceea ce priveşte municipiul Craiova, non-stop se acordă asistenţă medicală la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Craiova, în cadrul Compartimentului de Primiri Urgenţe al Spitalul Clinic Municipal Filantropia din Craiova, la Camera de Gardă a Spitalului Clinic de Boli Infecţioase din Craiova şi la Camera de Gardă a Spitalului Clinic de Neuropsihiatrie Craiova.

Fără întrerupere funcţionează, astăzi, şi centrele de permanenţă din localităţile Amărăştii de Jos, Bechet, Brabova, Bulzesti-Frăţila, Ghercesti, Ghidici, Goicea, Murgaşi, Pleniţa şi Sadova. În ceea ce priveşte Serviciul Judeţean de Ambulanţă şi SMURD, apelabile la numărul de telefon 112, acestea au program normal de lucru.

La sediul Direcţiei de Sănătate Publică Dolj, din strada „Lămâiţei” nr. 10, funcţionează, între orele 8.00 – 22.00, serviciul de permanenţă epidemiologică, apelabil la numărul de telefon 0251.554.872.