Angajat al Companiei de Apă decedat la serviciu

0
115

Un bărbat de 47 de ani, angajat al Companiei de Apă „Oltenia”, şi-a pierdut viaţa, miercuri, în timpul serviciului, iar un altul a ajuns la spital. Cei doi, împreună cu alt coleg, aveau de făcut verificări la reţea, au coborât într-un cămin de vizitare situat la intersecţia bulevardului „Ştirbei Vodă” cu strada „Râului”, şi le-a venit rău din cauza acumulării de gaze. Bărbatul care a decedat a reuşit să-şi scoată un coleg afară, înainte de a leşina. Din păcate, manevrele de resuscitare ale medicilor SMURD au rămas fără rezultat. Poliţiştii şi reprezentanţii Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Dolj continuă ancheta pentru a stabili circumstanţele producerii tragediei.  

Cadrele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dolj au fost solicitate miercuri, în jurul orei 12.30, la intersecţia străzii „Râului” cu bulevardul „Ştirbei Vodă” din Craiova, pentru a scoate două persoane inconştiente dintr-o gură de canal. La faţa locului au ajuns pompieri ai Detaşamentului 1 Craiova, un echipaj SMURD şi o ambulanţă a Serviciului Judeţean de Ambulanţă Dolj. Cei doi bărbaţi au primit îngrijiri medicale, iar unul dintre ei a fost transportat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, conştient. Cel de-al doilea nu a răspuns manevrelor de resuscitare efectuate zeci de minute de medicii SMURD, fiind declarat decesul său, ca urmare a unui stop cardio-respirator ireversibil.

La locul tragediei au ajuns şi poliţişti ai IPJ Dolj, dar şi inspectori din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Dolj, care au demarat verificările pentru a stabili ce se petrecuse.

Din cercetările oamenilor legii se pare că mai mulţi muncitori ai Companiei de Apă ”Oltenia” făceau verificări la reţeaua de canalizare. Au deschis capacul unui cămin de vizitare şi trei dintre ei au coborât, fără să ştie că sunt acumulări de gaze în interior, astfel că nu purtau măşti de protecţie. Li s-a făcut rău, iar Dumitru Stuparu, de 47 de ani, a încercat să-şi scoată colegii afară. Constantin Controlu, de 58 de ani, din Craiova, a reuşit să iasă repede, însă Stuparu şi Gheorghe Calangiu, de 52 de ani, tot din Craiova, au leşinat. Echipajul medical al SMURD a reuşit să-l stabilizeze pe Gheorghe Calangiu, care a fost transportat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova cu ambulanţa, însă cu Stuparu n-au avut succes. După zeci de minute în care s-au făcut manevre de resuscitare, medicii n-au mai avut decât să declare decesul bărbatului. Reprezentanţii ITM Dolj au declarat că cercetările continuă în acest caz pentru stabilirea cu exactitate a circumstanţelor în care s-a produs tragedia.