Primarul din Ţuglui menţinut după gratii

0
101

Magistraţii Judecătoriei Craiova au respins, marţi seara, cererea de eliberare provizorie sub control judiciar formulată de primarul comunei Ţuglui, Paulică Neagoe. Aceeaşi soartă au avut-o şi cererile celorlalte trei persoane, administratori ai unor societăţi comerciale din Dolj şi Olt, împreună cu care primarul a fost arestat, pe 19 iulie a.c., pentru abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată, complicitate la abuz în serviciu, fals şi uz de fals. Din cercetările oamenilor legii a reieşit că primarul comunei Ţuglui a achiziţionat mai multe bunuri de la câteva societăţi comerciale, la preţuri mult peste valoarea de piaţă, prejudiciul creat în acest fel bugetului local, în perioada 2008 – 2012, fiind estimat la 450.000 de lei.

După mai multe amânări, marţi, 13 august a.c., seara, magistraţii Judecătoriei Craiova au luat în discuţie cererile de eliberare provizorie sub control judiciar formulate de primarul comunei Ţuglui, Paulică Neagoe, şi de Iulian Mihai, Constantin Coman şi Zaga Radu. Judecătorii le-au respins celor patru solicitărilor, aceştia fiind menţinuţi după gratii. Cu toţii au făcut recurs, care se va judeca la Tribunalul Dolj.

„În baza art. 160 ind. 8a alin. 6 C.p.p., respinge cererea de liberare provizorie sub control judiciar formulată de inculpatul Neagoe Paulică, arestat preventiv prin încheierea nr. 167 din 19.07.2013 a Judecătoriei Craiova. Cu drept de recurs în 24 ore de la comunicare . Pronunţată în şedinţă publică azi 13.08.2013, ora 19.10”, se arată în încheierea de şedinţă a Judecătoriei Craiova, aceeaşi decizie fiind luată şi cu privire la ceilalţi trei inculpaţi.

Reamintim că ofiţeri din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor Dolj, sprijiniţi de luptători ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul IPJ Dolj, au efectuat, pe 18 iulie a.c., trei percheziţii domiciliare în localităţile Potcoava, judeţul Olt, Băileşti şi Ţuglui, din judeţul Dolj, la locuinţele unor persoane suspecte de comiterea mai multor infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată, complicitate la abuz în serviciu, fals şi uz de fals. Din cercetările oamenilor legii s-a stabilit că, în perioada 2008 – 2012, Paulică Neagoe, de 58 de ani, primarul comunei Ţuglui, prin procedura de achiziţii directe de produse, a acceptat la plată facturi pentru produse şi bunuri a căror valoare a fost supraevaluată, preţurile acestora depăşindu-le cu mult pe cele existente pe piaţă la momentul efectuării achiziţiilor, plătind din bugetul local suma totală de 815.800 lei. Prejudiciul cauzat prin efectuarea acestor plăţi a fost calculat ca rezultat al diferenţei dintre sumele plătite în mod nejustificat şi costurile reale şi este de aproximativ 450.000 de lei, după cum au comunicat, la momentul respectiv, reprezentanţii IPJ Dolj. În urma probatoriului administrat, s-a luat măsura reţinerii pe bază de ordonanţă de reţinere pe 24 ore a lui Paulică Neagoe, Iulian Mihai, Constantin Coman şi Zaga Radu, care au fost arestaţi preventiv pe 19 iulie.