Credeţi sau nu… / Un ştecăr vechi de 100.000 de ani a fost descoperit într-o piatră

0
127

În 1998, inginerul american John J. Williams a descoperit ceea ce părea a fi un ștecăr încastrat într-o bucată de piatră. Descoperirea este una incredibilă și a fot efectuată în timpul unei excursii într-o zonă rurală din America de Nord. Williams a refuzat cu încăpățânare să dezvăluie locul unde a făcut descoperirea de teama căutătorilor de comori care urmau să împânzească zona și să efectueze săpături în căutarea de obiecte misterioase.

Obiectul straniu a fost numit “Enigmalith“, o combinație între cuvintele enigmă și monolit, și este un dispozitiv care se introduce într-o priză. Este incorporat într-o piatră de granit, compusă în principal din din cuarț și feldspat. Pentru a se face lumină în jurul ștecărului misterios, inginerul american a consultat mai mulți oameni de știință care au fost de părere că piatra are o vechime de aproximativ 100.000 de ani. Acest fapt este unul incredibil pentru că naște teoria cum că în trecutul îndepărtat al Pământului, au existat civilizații avansate din punct de vedere tehnologic, care foloseau electricitatea.

Obiectul electric are o atracție magnetică slabă și pare să aibă puterea unui circuit deschis. Ștecărul are trei picioare cu un diametru de 0,7 centimetri. Materialul din care a fost fabricat nu este unul comun, adică nici plastic, lemn, piatră, metal sau orice material ușor de recunoscut, ci unul care nu există în prezent pe Terra. Nu s-a putut determina din ce material a fost realizat și acest fapt confirmă veridicitatea sa.

Din diverse motive, piatra în care se află obiectul nu a fost spartă, dar s-au folosit diverse aparate cu raze X cu care s-au efectuat măsurătorile. Chiar nici așa nu s-a putut determina materialul din care a fost fabricat misteriosul obiect antic.

Williams este dispus să pună la dispoziția oamenilor de știință relicva sa pentru realizarea unor studii suplimentare. Inginerul american este convins că descoperirea sa este una incredibilă și confirmă faptul că acum circa 100.000 de ani, pe Terra, au existat civilizații extrem de avansate din punct de vedere tehnologic.

Dacă teoria sa se confirmă atunci putem spune că civilizațiile care au trăit de-a lungul timpului pe această planetă au urmat aceeași ciclicitate a dezvoltării. Dar oare ce s-a întâmplat cu acele ființe? De ce au dispărut și de ce nu s-au descoperit mai multe obiecte care să aparțină acelei civilizații avansate?

Sursa: www.efemeride.ro