Şi hoţii au job-uri sezoniere: tâlhăriile de vară

0
330

Poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Secţiilor de Poliţie 4 şi 5 Craiova, au descoperit, în urma cercetărilor, cine este făptuitorul mai multor tâlhării comise în Bănie pe parcursul mai multor săptămâni. Ieri, acesta a fost identificat în persoana lui Constantin S., în vârstă de 24 de ani, din Craiova, autorul a nu mai puţin de şase fapte de natură penală, dintre care cinci tâlhării şi un furt. În perioada 16 iunie – 13 iulie a.c., acesta a sustras, prin smulgere, lănţişoare din aur de la gâtul victimelor, care se deplasau pe stradă.

În baza probatoriului administrat în cauză de poliţişti, Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova a sesizat magistraţii Judecătoriei Craiova, care au dispus arestarea preventivă pe o perioadă de 29 de zile a inculpatului, pentru comiterea infracţiunilor de tâlhărie şi furt calificat.

În prezent, cercetările continuă, în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale a inculpatului, acesta fiind încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj.

Date fiind multiplele cazuri de tâlhării, autorităţile sfătuiesc cetăţenii să nu urce în lift cu persoane necunoscute, să nu poarte la vedere, în mod ostentativ, bijuterii, bani sau telefoane mobile.totodată, pe traseul pe care obişnuiţi să vă deplasaţi trebuie evitate parcurile, străzile pustii, terenurile şi locurile slab iluminate pe timpul nopţii.

În situaţia în care aţi devenit victima unei tâlhării, încercaţi să reţineţi cât mai multe dintre semnalmentele agresorului şi apelaţi de urgenţă numărul unic 112 sau adresaţi-vă celei mai apropiate secţii de Poliţie.