În ziua de 17 iulie, are loc examenul de titularizare în învăţământ. În Dolj, sunt 1.008 candidaţi, pe 1.019 posturi vacante.
Aceştia vor susţine proba scrisă în trei centre de examen. “Astfel, la Colegiul Naţional “Carol I” din Craiova vor susţine proba scrisă candidaţii pentru învăţător/institutor pentru învăţământul primar; profesor pentru învăţământul primar în limba română, educatoare/institutor pentru învăţământul preşcolar/profesor pentru educaţia timpurie; educator/institutor pentru învăţământul antepreşcolar. La Colegiul Naţional “Ştefan Velovan” se vor desfăşura examinările la Matematică, Fizică, Chimie, Biologie, Arte, Religie, Informatică şi TIC, Învăţământ special, Profesor consilier şcolar. Cel de-al treilea centru va fi la Liceul Teoretic “Henri Coandă” din Craiova, unde vor fi prezenţi candidaţii la Limba şi literatura română, Limba latină, Limbi moderne, Limba romani, Discipline socio – umane, Istorie, Geografie, Educaţie fizică şi sport, Discipline tehnice. Timpul de lucru este de patru ore, începând cu ora 09:00, accesul în săli având termen limită 08:00. Contestaţiile se pot depune în ziua de 23 iulie, până la ora 21:00 , şi pe 24 iulie, până la ora 12:00″, a precizat prof. Irina Ştefana Broscaru, inspector general – adjunct al Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj, preşedintele Comisiei judeţene de titularizare.
În judeţ, 1.019 posturi vacante, 328 titularizabile
În județul Dolj sunt 1019 posturi vacante, dintre care 328 sunt titularizabile. În anul 2023, au fost înscriși 974 de candidați și au fost 143 de posturi titularizabile. Cei mai mulți candidați sunt înscriși la: Învățământ preșcolar – 215, Învățământ primar – 132, Educație fizică și sport, Matematică – 62, Limba și literatura română – 63, Limba și literatura engleză – 52. La polul opus, respectiv cei mai puțini candidați s-au înscris la Alimentație publică – un candidat, Limba și literatura Rromani – un candidat, Agricultură-Horticultura – un candidat. “Rezultatele finale se afișează la sediul I.S.J. Dolj, la sediul centrelor de concurs și pe site-ul dedicat, în data de 31 iulie. Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată (titularizare), candidații trebuie să obțină atât la inspecția specială la clasă – proba practică/orală, cât și la proba scrisă minimum nota 7 (șapte), iar pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), minimum nota 5 (cinci). Cadrul normativ care reglementează organizarea și desfășurarea concursului național de ocupare a posturilor/catedrelor didactice vacante/rezervate din învățământul preuniversitar, sesiunea 2024, precum și programele specifice pentru concurs sunt disponibile pe site-ul http://titularizare.edu.ro”, a mai spus prof. Irina Broscaru.