Bălaşa: “Va fi foarte greu pe trei fronturi, dar şi plăcut”

0
564

Deţinătoare a Cupei României şi a Supercupei, Ştiinţa joacă primul meci al campionatului 2021-2022 contra lui FC Argeş, sâmbătă, de la ora 21.30. Mihai Bălaşa a vorbit despre partida de debut, dar şi despre acest sezon, făcând nişte afirmaţii cel puţin ciudate. În primul rând, a spus că nimeni nu a dat nicio şansă Ştiinţei să câştige Supercupa în faţa CFR-ului. Ţinând cont că vorbim despre primele două echipe ca buget din Liga I, după cum a anunţat Mihai Rotaru, n-ar trebui să fie vorba de vreo diferenţă semnificativă între şansele acordate înainte de meci. Probabil că Bălaşa se gândea că statutul de out-sider a fost acordat Ştiinţei după evoluţiile extrem de slabe de la venirea lui Ouzounidis. Alb-albaştrii au câştigat trofeul, chiar şi în condiţiile unui joc modest, e adevărat.

Apoi, Bălaşa prefaţează meciul cu FC Argeş, spunând că victoria depinde de atitudinea sa şi a colegilor. Cu alte cuvinte, dacă fanii Ştiinţei au noroc ca jucătorii lui Ouzounidis să se deranjeze să alerge, să “pună osul”, să se implice, lucruri de bază pentru care sunt plătiţi cu mii de euro la jumătatea fiecărei luni, atunci totul va fi bine. Altfel, dacă alb-albaştrii nu au chef de fotbal, din varii motive, va fi nasol.

“Am început sezonul cu dreptul, am câştigat Supercupa, deşi nimeni nu ne dădea nicio şansă. Fanii trebuie să gândească pozitiv, că acesta va fi anul nostru. Ne propunem să fim sănătoşi şi să luăm meci cu meci. Mereu este loc de mai bine, dar suntem la început de sezon, am jucat numai un meci oficial şi este normal să nu fim la sută la sută, va veni şi vremea în care se vor vedea efectele cantonamentului. Va fi foarte greu pe trei fronturi, dar şi plăcut, fiindcă asta înseamnă că suntem în obiectiv pentru toate competiţiile. Am câştigat Supercupa, ne-am bucurat câteva zile, dar am lăsat-o în urmă, acum începe campionatul şi ne gândim să începem cu dreptul. Vor face diferenţa atitudinea şi seriozitatea cu care vom trata meciul. Avem destule experienţe neplăcute din trecut cu aşa-zisele echipe mici, dar e clar că nu mai sunt echipe mici şi am avut destule surprize şi anul trecut” a spus Mihai Bălaşa.