Peste 200 de elevi în patru şcoli de vară ROSE

0
254

Conducerea Universităţii din Craiova are bucuria să vă invite marţi, 17 iulie 2018, ora 10.00 în Aula Mihai I al României la reuniunea Şcolilor de vară ROSE organizate la Facultăţile de Agronomie, Horticultură, Mecanică, Teologie.

Participă rectorul Universităţii din Craiova, prof. univ. dr. Cezar Spînu, prorectorul pe probleme de Informatizare şi Administrarea Fondurilor Europene, prof. univ. dr. Nicu George Bîzdoacă, managerii de proiect ai celor patru şcoli de vară.

Peste 200 de elevi din toată Oltenia au venit la Universitatea din Craiova în cadrul Proiectului ROSE, proiect care își propune să contribuie la reducerea abandonului în învățământul secundar și terțiar  și la  creșterea ratei de promovare a examenului de bacalaureat.

Proiectul, finanțat printr-un împrumut de 200 de milioane de euro acordat de Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare, va fi implementat de către Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice pe o perioadă de 7 ani, între 2015 și 2022. Acordul de împrumut (Proiectul pentru învățământ secundar) dintre România și Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare, semnat la Washington la 17 aprilie 2015, a fost aprobat prin Legea nr. 234/08.10.2015 de ratificare, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 757/2015.

Implementarea este în responsabilitatea Ministerului Educației Naționale și Cercetării Științifice (MENCS), prin Unitatea de Management al Proiectelor cu Finanțare Externă (UMPFE).