Elevii de nota 10 au fost premiaţi

0
287


După muncă, şi răsplată! Cei 18 elevi doljeni care au obţinut nota maximă la examenul de Bacalaureat, respectiv Evaluarea Naţională, au fost premiaţi de Guvern, la sediul Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj, în cadrul unei videoconferinţe organizate simultan în toată ţara.

Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj a organizat, ieri, o festivitate de premiere a celor 18 elevi care au reuşit să obţină nota maximă la examenele de Evaluare Naţională, respectiv Bacalaureat. Astfel, elevii doljeni au intrat în posesia recompenselor băneşti promise de Guvern săptămâna trecută.

Festivitatea de premiere a avut loc la sediul Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj şi a adunat laolaltă, în afară de absolvenţii cei mai silitori din clasa a VIII-a şi a XII-a din judeţ, şi părinţi ai acestora, profesori îndrumători sau chiar directori ai unităţilor de învăţământ unde aceştia s-au pregătit. Întreaga festivitate s-a desfăşurat simultan în toată ţara, totul având loc “live” în sistem video-conferinţă, prilej cu care reprezentanţii Guvernului – respectiv ministrul Educaţiei Naţionale, Remus Pricopie, şi Mihnea Costoiu, ministrul delegat pentru Învăţământ Superior, Cercetare Ştiinţifică şi Dezvoltare –, au ţinut să îi felicite şi ei pe elevii din ţară participanţi la festivitate, aproximativ 300 la număr.

“Anul acest avem 108 absolvenţi de bacalaureat cu notă maximă pe care Guvernul a decis să-i premieze cu 3.000 de lei. De asemenea, la Evaluarea Naţională 225 de elevi au obţinut nota 10. Eu cred că asta înseamnă performanţă şi îi felicit pe cei care au reuşit. Avem judeţe care în mod tradiţional obţin nu numai un procent de promovabilitate mai mare, dar şi multe note de zece. Din păcate, avem şi judeţe unde mereu rezultatele sunt mai mici”, a declarat ministrul Educaţiei Naţionale, Remus Pricopie.

“Veţi reprezenta un model de urmat”

Toţi elevii au intrat în posesia premiilor în bani acordate de Guvernul României: 2.000 lei pentru cei cu nota maximă la evaluarea naţională, respectiv 3.000 lei pentru cei cu nota 10 la examenul de bacalaureat. La nivel naţional, la Evaluarea Naţională s-au înregistrat 225 medii de 10, Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti” clasându-se între primele ţară, cu cea mai mare medie de admitere, ultimul candidat admis având 9,46. De asemenea, 108 elevi din toată ţara au reuşit să obţină nota maximă la examenul de Bacalaureat, 12 dintre ei fiind din judeţul Dolj. “Vă felicit pentru rezultatele deosebite şi pentru efortul pe care l-aţi depus. Am speranţa că în viitor veţi reprezenta aceea generaţie care va constitui, pentru cei ce vin din urmă, un model de urmat”, le-a spus inspectorul şcolar general Georgică Bercea-Florea elevilor de nota 10 ai Doljului.

 

Nicuşor Cotescu, inspector şcolar general adjunct în cadrul ISJ Dolj: “Este un moment unic şi vreau să-i felicit înainte de toate pe copii, pentru că este vorba de muncă foarte multă. Reprezentaţi performanţa în educaţie şi, ca să ajungeţi la asemenea rezultate deosebite, a însemnat ani de muncă susţinută. De asemenea, trebuie felicitaţi părinţii care-i susţin pe aceşti copii, dar şi cadrele didactice care sunt cu siguranţă foarte exigente”.

 

Luminiţa Popescu, inspector şcolar general adjunct în cadrul ISJ Dolj: “Meritaţi felicitările noastre! Cu ajutorul celor care v-au susţinut – părinţi şi profesori – cred că aţi descoperit cheia succesului. Munca susţinută duce la îndeplinirea viselor. Vă doresc mult succes în continuare, la liceele sau facultăţile spre care v-aţi îndreptat”.