Romii care s-au încăierat pe „General Dragalina”, trimişi în judecată

0
203

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj au finalizat cercetările în cazul scandalului izbucnit între două familii de romi, în noaptea de 25 spre 26 mai a.c., de pe strada „General Dragalina”, din Craiova şi au dispus, ieri, trimiterea în judecată a cinci inculpaţi în acest caz, patru în stare de arest preventiv şi unul în lipsă. Este vorba despre Robert Ciucure zis “Amar”, pe de o parte şi de Ionel Călin, zis “Nixon”, împreună cu cei doi băieţi ai săi, toţi patru în stare de arest preventiv şi de fratele lui Nixon, Vasile Călin, trimis în judecată în lipsă.

Procurorii au reţinut în sarcina lui Robert Ciucure, zis “Amar”, de 34 de ani, din Craiova, comiterea infracţiunii de tentativă de omor calificat, Ionel Călin zis „Nixon”, de 41 de ani, din Craiova, este acuzat de lipsire de libertate şi ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii publice, cei doi băieţi ai săi, George şi Sorin Constantin, de 21, respectiv 20 de ani,sunt acuzaţi de vătămare corporală gravă, lipsire de libertate şi ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii publice, toţi patru fiind arestaţi preventiv în acest moment, iar Vasile Călin, fratele lui „Nixon”, de 39 de ani, a fost trimis în judecată în lipsă pentru vătămare corporală gravă, lipsire de libertate şi ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii publice. Atât Ionel Călin, cât şi Robert Ciucure au dublă calitate în dosar, fiecare fiind atât inculpat, cât şi parte vătămată.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, certurile între cele două familii de romi au început din cauza faptului că fata lui Robert Ciucure, Kasandra, avea o relaţie de concubinaj cu Mihai Călin, fiul lui Vasile Călin, relaţie cu care familiile celor doi nu erau de acord. În a doua jumătate a lunii mai, după ce a încasat o bătaie de la concubin, Kasandra, însărcinată, s-a întors la locuinţa părinţilor săi, motiv de intensificare a conflictului dintre cele două familii. Pe acest fond, când s-au întâlnit, în noaptea de 25 spre 26 mai, membrii celor două familii s-au încăierat. Cosmin Călinescu şi fratele său, Robert Ciucure, circulau cu un Renault Megane pe strada „General Dragalina” din Craiova şi au fost blocaţi în trafic de un Audi A6, în care se aflau Ionel Călin zis Nixon („cunoscut” al oamenilor legii întrucât este judecat, în prezent într-un dosar vizând comiterea de fraude informatice, aflat pe rolul Tribunalului Bucureşti), fratele său, Vasile Călin, George Constantin şi Sorin Constantin, ambii băieţii lui Nixon.

Nixon înjunghiat, Ciucure bătut până a leşinat

«Pe fondul stării conflictuale preexistente, între ocupanţii celor două autoturisme au avut loc şicanări în trafic, inculpatul – parte vătămată Călin Ionel manevrând autoturismul său de asemenea manieră încât să blocheze deplasarea celuilalt autoturism, condus de inculpatul-parte vătămată Ciucure Robert. Astfel, în timp ce se deplasau pe strada „General Dragalina”, inculpatul – parte vătămată Călin Ionel a acroşat cu partea dreaptă a autoturismului său, partea stângă a autoturismului condus de inculpatul – parte vătămată Ciucure Robert, determinându-l pe acesta să vireze dreapta până lângă trotuar şi să oprească. Părţile au coborât din maşini şi au început o discuţie în contradictoriu, care a degenerat rapid în acte de violenţă. Astfel, inculpatul – parte vătămată Ciucure Robert, care avea asupra sa un cuţit tip baionetă, cu lama de 40 cm, i-a aplicat cu acesta inculpatului parte vătămată Călin Ionel, o lovitură în zona abdominală, după care a fugit, împreună cu martorul Călinescu Cosmin, fiind urmăriţi de ceilalţi patru autori», au consemnat, în rechizitoriu, procurorii doljeni.

Vasile Călin, George şi Sorin Constantin l-au prins pe Ciucure, au smuls mai multe scânduri din gardul unui imobil şi i-au aplicat multiple lovituri peste membrele superioare şi inferioare, până când acesta a scăpat din mână sabia. Sorin Constantin s-a dus şi a adus maşina Audi, iar ceilalţi l-au băgat pe Ciucure în portbagaj, încercând să părăsească zona. Au apărut poliţiştii la faţa locului, alertaţi de locatari, moment în care Sorin Constantin a demarat în trombă, fiind oprit în trafic după aproximativ 400 de metri. Oamenii legii l-au găsit în portbagaj pe Ciucure, care era plin de sânge şi leşinase. Atât el, cât şi Ionel Călin au fost duşi la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, unde au rămas internaţi.

Dosarul a fost înaintat spre judecare, ieri, Tribunalului Dolj, instanţă care trebuie să decidă cu privire la menţinerea arestării preventive faţă de cei patru inculpaţi aflaţi acum în arestul IPJ Dolj.

 

Cu privire la „Nixon”, medicii legişti au stabilit că „a suferit o plagă înjunghiată de aproximativ 7 cm, penetrantă, cu interesare hepatică şi de colon, leziune ce s-a putut  produce în data de 25/26 mai 2013, prin lovire cu un corp dur şi obiect tăietor-înţepător, a necesitat pentru vindecare 35-40 zile de îngrijiri medicale şi i-a pus în primejdie viaţa”. Robert Ciucure „a suferit un politraumatism, fractură cu deplasare, deschisă, tip I, 1/3 inferioară, ambele oase gamba stângă; fractură cu deplasare col radial stâng, cu luxaţie de cot, plagă tăiată deget IV mâna dreaptă, escoriaţii genunchi stâng, TCF, leziuni care s-au putut produce în data de 25/26.05.2013 prin lovire cu un corp dur, necesită 75-80 zile de îngrijiri medicale şi nu i-au pus în primejdie viaţa”, după cum s-a mai reţinut în rechizitoriu.