Înscrieri la Concursul de poezie „Traian Demetrescu”

0
377


Sub egida Consiliului Local şi a Primăriei municipiului Craiova, Casa de Cultură „Traian Demetrescu” şi revista „Mozaicul” vor organiza, în zilele de 22 şi 23 octombrie a.c., ediţia a XXXIII-a a Concursului Naţional de Poezie „Traian Demetrescu” (TRADEM). Pot participa creatori care nu sunt membri ai Uniunii Scriitorilor din România ori ai altor asociaţii de scriitori şi care nu au publicat un volum individual de poezie.

Lucrările pentru concurs, constând în grupaje de cinci-şapte poezii, redactate (dactilografiate) în câte trei exemplare, vor fi trimise până la data de 8 octombrie a.c., numai prin poştă, pe adresa: Casa de Cultură „Traian Demetrescu”, strada „Traian Demetrescu” nr. 31, Craiova, judeţul Dolj, cu menţiunea „Pentru concurs”. Poeziile trimise nu vor purta semnătură, ci un „motto” ales de autor. Plicul cu poeziile va conţine încă un plic închis, care în loc de adresă va purta acelaşi „motto”, iar în interiorul lui se vor menţiona numele şi prenumele autorului, vârsta, adresa şi numărul de telefon.

Conform Regulamentului de organizare şi desfăşurare a competiţiei, juriul va acorda premii şi va publica lucrările premiate, după cum urmează: Premiul TRADEM – în valoare de 500 de lei, Premiul  I – 400 de lei, Premiul al II-lea – 300 de lei, Premiul al III-lea –  250 de lei, un Premiu Special, în valoare de 250 de lei, pentru un autor din Oltenia.

Câştigătorii vor fi invitaţi la Craiova pentru premiere. Pentru aceştia, Casa de Cultură „Traian Demetrescu” va asigura cheltuielile necesare, iar transportul va reveni participanţilor. Relaţii suplimentare pot fi solicitate la numerele de telefon 0351.41.33.68, 0351.41.33.69, 0723.919.750; e-mail casa_cultura_traian_demetrescu@yahoo.com.