
Grantul a urmărit crearea unui centru suport pentru regiunea de Sud-Vest, cu rolul de a crește capacitatea de participare la competițiile europene pentru proiecte de cercetare-dezvoltare internaționale a tuturor entităților care solicita sprijinul, precum și a Universității din Craiova. Prin urmare, proiectul a vizat creșterea gradului de interes și conștientizare față de programele cu finanțare europeană în rândul organizațiilor de cercetare și a întreprinderilor din regiune prin realizarea unei campanii de promovare a necesității de formare/ dezvoltare în ceea ce privește accesarea programelor cu fonduri europene și a oportunităților de dezvoltare prin participarea la aceste programe.
Totodată, a fost oferită asistența suport pentru organizațiile de cercetare si întreprinderile din S-V Oltenia în ceea ce privește participarea la programe de finanțare a activităților de cercetare și valorificare a rezultatelor.
Proiectul a fost implementat conform planului inițial și a obținut rezultatele preconizate.
• Un centru suport înființat, cu dotarea și personalul necesar pentru asistența solicitanților care vor dori să pregătească aplicații la competițiile finanțate prin programul Orizont 2020 in principal sau alte competiții.
• 7 propuneri de proiecte elaborate pentru competițiile de C-D finanțate prin programul Orizont 2020 sau programe similare ale Uniunii Europene, realizate prin asistența acordată solicitanților pentru elaborarea celor 7 propuneri de proiecte.
• 7 parteneriate încheiate intre Universitatea din Craiova și IMM-uri în scopul elaborării de propuneri comune de proiecte pentru competițiile de C-D finanțate prin programul Orizont 2020 sau programe similare ale Uniunii Europene.
• Elaborarea unui program de diseminarea continuă de informații privind competițiile de C-D finanțate prin programul Orizont 2020 sau programe similare ale Uniunii Europene către agenții economici, universități și institute de cercetare din regiunea Oltenia interesate de activități de C-D
• Elaborarea unei baze de date cu potențiali parteneri din Uniunea Europeana care sunt compatibili cu agenții economici, universități sau institute din regiunea Oltenia.
• Metodologie pentru evaluarea propunerilor din punct de vedere al fezabilității tehnice, proprietății intelectuale, potențialului de piață și a posibilității finanțării rezultatelor de C-D ale acestora.
• Realizarea unor module de pregătire pentru solicitanți privind programele de finanțare în domeniul C-D la nivel european, de networking și contactare a partenerilor.
• Publicarea a 14 articole ISI.
• Organizare și desfășurare a 5 workshop-uri.
• Înregistrarea a 35 de firme din regiunea de Sud-Vest in bazele de date ale Uniunii Europene
• Organizarea a minim 35 de ateliere de lucru susținute de către echipa proiectului împreună cu echipele beneficiarilor și cu parteneri naționali și internaționali.
• Înființarea a 5 consorții cu parteneri naționali și internaționali în cadrul cărora se elaborează propuneri de proiecte.
Universitatea din Craiova a accesat, în ultimii șapte ani, aproximativ 100 de milioane de euro de la Uniunea Europeană.