Messi a ratat de la 11 metri victoria Argentinei

0
356

Prima surpriză a Mondialului a fost remiza Argentinei cu Islanda, 1-1, cu un penalty ratat de Messi în minutul 64. Sud-americanii au avut aproape 80 % posesie, dar nu şi-au creat ocazii prin desişul nordic. Cu doi fundaşi laterali imobili, Salvio şi Tagliafico, cu un Biglia penibil, cu nişte stoperi predispuşi erorilor, Rojo de la United şi Otamendi de la City, cu Mascherano îmbătrânit, cu Di Maria inexistent, Argentina a aşteptat totul de la Messi, dar superstarul a fost bine păzit de islandezi. Prima ocazie mare au avut-o europenii, dar Bjarnasson a fost imprecis din mijlocul careului. Kun Aguero a deschis scorul, după un şut nereuşit al lui Rojo, dar, peste cinci minute, Finbogasson a egalat la un atac în haită al Islandei. Până la final, sud-americanii au plimbat mingea inutil şi au mai sperat la penalty-ul scos de Meza, dar bătut de Messi chiar pe plonjonul lui Halldorsson. Dybala n-a fost folosit, iar Higuain a primit doar câteva minute.

Argentina – Islanda 1-1 (Aguero 19 / Finnbogason 24)

  • Argentina: Caballero – Salvio, Otamendi, Rojo, Tagliafico – Mascherano, Biglia (54 Banega) – Meza (84 Higuain), Messi, Di Maria (70 Pavon) – Aguero. Antrenor: J. Sampaoli.
  • Islanda: Halldorsson – Saevarsson, Arnason, Sigurdsson, Magnusson – Gudmundsson (63 Gislason), Gunnarsson (75 Skulason), G. Sigurdsson, Hallfredsson, Bjarnason – Finnbogason (89  Sigurdason). Antrenor: H. Halldrimsson.