Conducerea PNL a decis să îi excludă din partid pe Theodor Paleologu şi Cristian Bodea

0
64

Deputatul Theodor Paleologu şi senatorul Cristian Bodea au fost excluşi ieri din PNL, au declarat pentru MEDIAFAX surse din partid. Decizia a fost luată în şedinţa Biroului Politic Naţional.

Cristian BodeaSenatorul Cristian Bodea a avut o serie de ieşiri publice ironice la adresa conducerii partidului şi a preşedintelui Iohannis, pe care l-a denumit”marele ayatollah al României” şi a criticat rezultatul de la locale. Deputatul PNL Theodor Paleologu a criticat public conducerea PNL cu câteva zile înainte de alegeri. Principalul reproş al deputatului către colegii de partid a fost că nu îl respectă pe Nicuşor Dan. “Ce le reproşez colegilor din PNL este că nu îl respectă pe Nicuşor Dan, îl tratează în discuţii private mereu de pămpălău, de fraier, de iepuraş al PSD-ului şi aşa mai departe. Lucrul ăsta este foarte grav”, a declarat la RFI.

             După exit-polluri, liberalul a scris pe Facebook că actuala conducere ”lamentabilă” a PNL trebuie să plece după dezastrul de la Bucureşti, calificând declaraţiile anterioare ale liberalilor Cezar Preda şi Alina Gorghiu despre Nicuşor Dan drept ”neruşinate imbecilităţi”. Paleologu i-a acuzat apoi pe copreşedinţii Alina Gorghiu şi Vasile Blaga că declaraţiile lor pe marginea scorului obţinut de PNL la alegerile locale nu sunt doar ”gogoşi şi moşi pe groşi, ci minciuni din cele mai sfruntate”. El a cerut şi retragerea seniorului Mircea Ionescu Quintus, criticându-l pentru că a lăudat-o pe Gabriela Firea şi l-a atacat pe Nicuşor Dan. Cât priveşte o eventuală excludere a sa din partid, aceasta face parte din “suita de imbecilităţi piramidale ale conducerii PNL”, a comentat Paleologu, afirmând că vinovaţi pentru dezastrul din Capitală sunt Alina Gorghiu, Vasile Blaga, Cristian Buşoi, Theodor Atanasiu, Cezar Preda, care vor duce PNL-ul sub 8% în Bucureşti.deputatul_theodor_paleologu_despre_imunitatea_parlamentara_0

         Ultimul episod a avut loc luni, când vicepreşedintele PNL Raluca Turcan a afirmat că ”este revoltător” ca cei care au dormit şi au fumat trabuc în campanie să vină să dea lecţii partidului despre alegeri, deputatul Theodor Paleologu replicând că ”revoltător este să dai Bucureştiul pe mîna PSD-ului, aşa cum a făcut-o conducerea PNL”, în vreme ce replica lui Cristian Bodea a fost un atac la persoană în care a acuzat-o pe Raluca Turcan că a făcut campanii ”pe canapelele moi de la Bucureşti”.