În ultimele 24 de ore, 16.000 de români au intrat în țară

0
117

În ultimele 24 de ore, prin punctele de frontieră au trecut aproximativ 29.400 persoane, cetățeni români și străini şi peste 20.000 mijloace de transport. Pe sensul de intrare au fost aproximativ 16.000 persoane, cu 10.900 mijloace de transport, iar pe cel de ieşire 13.400 persoane, cu 9.100 mijloace de transport.

Formalitățile de frontieră necesită un timp mai mare de procesare ca urmare a faptului că, pe lângă controlul specific la intrarea în țară, persoanele sunt preluate de reprezentanții Direcției de Sănătate Publică, pentru completarea declaraţiei pe proprie răspundere și efectuarea controlului epidemiologic. După încheierea formalităților și stabilirea măsurile dispuse de către personalul medical aflat în punct, mașinile sunt preluate de către echipaje de poliţie şi jandarmi pentru a fi conduse spre locațiile stabilite pentru carantinare sau pentru autoizolare.

În zonele de competenţă – punctele de trecere şi  “frontiera verde” – poliţiştii de frontieră au constatat 40 fapte ilegale (patru infracţiuni şi 36 de contravenţii) săvârşite atât de cetăţeni români, cât şi străini. Au fost descoperite, independent sau în colaborare cu alte instituţii, bunuri nedeclarate (ce urmau a fi introduse ilegal în ţară), care depăşeau plafonul vamal admis ori suspecte a fi contrafăcute, în valoare totală de aproximativ 9.200 lei. Valoarea amenzilor contravenţionale aplicate s-a ridicat la peste 24.200 lei.