Primirea ambasadorului Regatului Belgiei, Thomas Baekelandt, de către premierul Viorica Dăncilă

0
253

 Prim-ministrul Viorica Dăncilă l-a primit astăzi, 15 mai a.c., la Palatul Victoria, pe Thomas Baekelandt, ambasadorul Regatului Belgiei în România, într-o vizită de curtoazie.

Tema centrală a discuțiilor dintre cei doi oficiali a constituit-o relația bilaterală dintre România și Belgia. Cu acest prilej, a fost reconfirmat angajamentul ambelor părți pentru consolidarea cooperării, cu accent pe aprofundarea dialogului politic și dezvoltarea componentei economice și sectoriale a relației bilaterale.

Un alt subiect de pe agenda discuțiilor a fost participarea României ca țară invitată de onoare la Festivalul Internațional de Artă Europalia 2019. Înaltul oficial român a oferit asigurări că țara noastră este angajată într-un proces susținut de pregătire a participării la acest proiect. 

Prim-ministrul Viorica Dăncilă și-a exprimat satisfacția pentru schimburile economice dinamice, care au însumat peste 3 miliarde de euro în 2017.

Întrevederea a prilejuit, totodată, un schimb de opinii privind temele de actualitate de pe agenda europeană, fiind reconfirmată voința comună de a aprofunda cooperarea, inclusiv în perspectiva deținerii de către România a Președinției Consiliului Uniunii Europene în 2019.