Victoria la Slatina, prioritară pentru alb-albaştri

0
225

Contra singurei echipe din play-off care nu are şanse de promovare, sâmbătă, Universitatea nu-şi permite să piardă puncte

Antrenorul Universităţii Craiova, Gabi Balint, a vorbit despre partida din week-end de la Slatina, spunând că victoria este necesară pentru ca echipa sa să-şi confirme pretenţiile de promovare. „Sperăm să întrerupem seria de meciuri fără victorie, fiindcă promovarea se joacă şi avem şanse bune să ocupăm locul secund. Trebuie să câştigăm la Slatina, ca să ne demonstrăm pretenţiile de promovare, un egal este echivalent cu înfrângerea. Îmi doresc victoria, dar nu mă bazez că vom acelaşi noroc ca în meciul precedent de la Slatina. Oltul nu are ca obiectiv promovarea şi probabil va testa şi jucători tineri, dar nu trebuie să neglijate orgoliile locale, fiind vorba de un judeţ vecin. Au un antrenor care pregăteşte bine echipa din punct de vedere defensiv, dar şi ca atitudine, ca pregătire fizică. Nu este fair-play să afirmăm înaintea meciului direct că ne dorim jucători de la ei. Am mai spus-o însă şi după ultimul meci, Bancu are caliăţi să ajungă un fotbalist bun şi trebuie să fim atenţi la el” a spus antrenorul Craiovei. Pentru meciul de la Slatina, Balint nu poate conta pe Şerban, Vandelannoite şi Pleşan, iar Curelea este incert.

Cât despre obţinerea licenţei şi dreptul de promovare, Balint nu-şi face probleme şi îi sfătuieşte şi pe jucători să fie la fel de liniştiţi: „Băieţii m-au întrebat despre problemele legate de dreptul de promovare şi le-am spus să stea liniştiţi, să-şi vadă de jocul lor şi să îndeplinească obiectivul, fiindcă de acte avem oameni care se ocupă şi o fac foarte bine. Sunt sigur că vom obţine licenţa, la FRF sau la TAS. Şi chiar dacă nu vom reuşi să promovăm, această echipă nu va dispărea, fotbalul din Craiova va fi în ascensiune, mai ales că se va construi şi un stadion nou”.

Beldeanu: „Va fi meci greu, fiindcă sunt orgolii mari între olteni”

Adrian Ionescu (foto) este refăcut complet după accidentare şi a jucat o repriză la Vâlcea, iar de această dată va fi titular, în condiţiile în care lipsesc şi Vandelannoite şi Pleşan. „Nu mai am probleme, sunt pregătit să dau totul pe teren. Întâlnim o echipă rănită, îi respectăm, dar nu ne permitem să mai pierdem puncte dacă vrem să promovăm. Nu facem probleme cu licenţa, treaba noastră e să promovăm pe teren” a spus mijlocaşul născut chiar la Slatina.

Aurică Beldeanu avertizează că meciul de la Slatina nu va fi deloc uşor, chiar dacă gazdele nu mai sunt în cărţile promovăriii: „Orgoliile sunt mari între olteni şi vom avea un meci greu. Slatina îşi va vinde scump pielea, fiindcă nu a câştigat niciun meci până acum. Dar pentru noi este esenţială victoria şi am încredere că băieţii şi staff-ul tehnic vor aborda cum trebuie jocul”. Cel poreclit „Vulpea” pe vremea Craiovei Maxima spune că el şi coechipierii săi nu au blestemat Benfica să piardă toate finalele în care va juca, după eliminarea din semifinalele Cupei UEFA, în 1983. „Blestemul lor nu vine de la noi. Mie mi-a părut rău că nu au câştigat, fiindcă meritau. Oricum, au demonstrat că sunt un club mare, au disputat atâtea finale, iar noi jucăm în Liga a II-a”.