The New York Times, premiul Pulitzer pentru o investigație despre Donald Trump

0
178

Ajunse la cea de-a 103-a ediţie, prestigioasele premii Pulitzer, cele mai respectabile distincţii din jurnalismul american, au fost acordate, luni seara, într-o ceremonie specială care a avut loc la Universitatea Columbia din New York.

Secţiunea Jurnalism analitic a fost câştigată de David Barstow, Susanne Craig şi Russ Buettner, de la The New York Times, pentru investigaţia care a durat 18 luni în legătură cu averea preşedintelui Donald Trump. Este vorba despre articolele care au dezvăluit modurile în care Trump şi familia sa au evitat plata taxelor. Finalişti au mai fost Kyra Gurney, Nicholas Nehamas, Jay Weaver şi Jim Wyss de la „The Miami Herald”, ca şi Aaron Glanz şi Emmanuel Martinez de la „Reveal/The Center for Investigative Reporting” şi echipa „The Washington Post”.

Pentru Jurnalism de investigaţie au fost premiaţi jurnaliștii de la „The Los Angeles Times”, care au publicat o serie de articole în care au dezvăluit abuzurile ginecologului George Tyndall, de la Universitatea California de Sud.

Pentru Jurnalism internaţional au fost premiaţi jurnaliștii de la Associated Press şi Reuters, pentru articolele privind implicarea armatei şi a sătenilor budişti în alungarea musulmanilor rohingya din Myanmar. Finalistă a fost şi jurnalista americană de origine română Rukmini Callimachi, de la The New York Times.