Cristian-Liviu Burada lansează antologia lirică „Tăbliţe de lut vorbitor”

0
337

Uniunea Scriitorilor din România (USR) – Filiala Craiova, Editura NEUMA Cluj-Napoca şi revista „Ramuri” vor organiza mâine, 17 aprilie 2019, ora 12.00, la Sala Oglinzilor a Muzeului de Artă, lansarea antologiei lirice „Tăbliţe de lut vorbitor” de Cristian-Liviu Burada. Vor vorbi despre volum şi autor Horia Gârbea – preşedintele Filialei Bucureşti a USR, şi Ioan Lascu – preşedintele Filialei Craiova a USR. Moderator: Gabriel Coşoveanu – redactor-şef al revistei „Ramuri”.

„Cristian-Liviu Burada a ajuns într-un moment de bilanț în care are de trecut proba realizării unei antologii de autor care să adune texte reprezentative ale unei cariere ce se întinde pe o durată de peste patruzeci de ani. O viață de om, cum se zice. Alcătuirea unui asemenea volum e o încercare dificilă. Autorul are de luptat cu nostalgii și e forțat la gesturi paricide când trebuie să renunțe la ceea ce a însemnat formarea sa, la influențele unor maeștri și la multe dintre amintiri. Nu mai puțin, textele recente, mai apropiate de imaginea sinelui de acum al autorului, sunt greu de privit cu exigență și de triat cu acribie. (…)”, notează Horia Gârbea în Prefaţa volumului.

Cristian Liviu-Burada (n. 29 decembrie 1958, Craiova) este membru al USR din anul 1999. A publicat mai multe volume, primind Premiul pentru Poezie în 2009 pentru „Echerul fosforescent şi alte câteva lumini” (Editura Fundaţiei Luceafărul, Bucureşti, 2008 – poeme) și Premiul „Cartea Anului” în 2015 pentru „Fel de învăţături” (Ed. „Spirit  Românesc”, Craiova, 2014 – poeme). În prezent este profesor universitar doctor la Universitatea din Craiova.