Primele garanţii pentru cumpărarea de maşini noi

1
106

FNGCIMM a acordat la sfârşitul lunii martie primele garanţii în nume şi cont stat, pentru cumpărarea de maşini noi, valoarea medie a garanţiei fiind de peste 23.000 lei. Primii beneficiari sunt patru tineri din Bucureşti, Argeş şi Tulcea, care au accesat credite de la  Alpha Bank şi CEC Bank.

Gheorghe Lăpădat, director general Fondul Local de Garantare Craiova – Filiala FNGCIMM IFN S.A a precizat într-un comunicat de presă că acest program a debutat cu garanţii acordate tinerilor care profesează în domenii atât de diverse: IT, administraie publică, apărare. „Invităm potenţialii beneficiari, fără limită maximă de vârstă, să se alăture programului pentru a se bucura de maşina nouă, mult visată. Conform Programului de stimulare a cumpărării de autoturisme noi, persoanele fizice pot achiziționa un autoturism nou prin contractarea de credite garantate de stat în procent de maxim  50%, costul finanţării având o marjă maximă de 3% peste indicele ROBOR la 6 luni (ROBOR 6M)”, a subliniat Gheorghe Lăpădat.

Un avans de minimum 5% din preţul de achiziţie

Gheorghe Lăpădat

Pot beneficia de avantajele programului, persoanele care la data solicitării creditului, au vârsta  minimă de 18 ani şi capacitate deplină de exerciţiu şi care nu au mai deţinut în proprietate un autoturism nou, nu înregistreză restanţe la plata altor credite bancare şi nu au obligaţii de plată restante la bugetul general consolidat. „Potenţialii beneficiari trebuie să dispună de un avans de minimum 5% din preţul de achiziţie al autoturismului, care va fi asigurat printr-o poliţă de asigurare de tip CASCO, pe toată durata de valabilitate a garanţiei”. Programul Prima Mașină a primit în baza HG nr. 81/2015, un plafon de 350 milioane lei pentru anul 2015, în vederea emiterii de garanţii pentru achiziţionarea de autoturisme noi.

***

Finanţatorii înscrişi în program sunt BCR, BRD, CEC Bank, Alpha Bank, ING Bank, RCI Leasing România IFN, Porsche Bank România, CREDITCOOP, IFN Comsig Leasing S.A., Mercedes-Benz Leasing IFN S.A., Banca Românească, Banca Transilvania şi Intesa SanPaolo Bank.

Comments are closed.