Craioveanul prins în flagrant încercând să vândă un kilogram de canabis rămâne după gratii

0
105

Craioveanul arestat pe 7 aprilie a.c., după ce a fost prins încercând să vândă un kilogram de canabis cu 10.000 de lei, rămâne după gratii. Inculpatul a contestat hotărârea Tribunalului Dolj prin care a fost arestat pentru 30 de zile, însă Curtea de Apel Craiova i-a respins contestaţia, ca nefondată.

Reamintim că, poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate din Craiova şi procurori DIICOT Craiova au făcut, săptăpmâna trecută, o captură impresionantă, descoperind şi confiscând două kilograme de cannabis. Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Craiova şi procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova l-au prins în flagrant pe Ionel Ciprian Coravu, în timp ce încerca să vândă un kilogram de cannabis, pentru suma 10.000 de lei, în oraşului Turceni, judeţul Gorj. Acţiunea s-a desfăşurat pe 6 aprilie a.c., iar imediat după prinderea în flagrant, poliţiştii şi procurorii au efectuat două percheziţii, una la locuinţa bărbatului prins în flagrant şi cealaltă la un complice al său, în urma descinderilor fiind descoperit şi ridicat încă un kilogram de canabis, împărţit în zece pungi, gata pregătit de vânzare, dar şi pungi cu seminţe de canabis, precum şi ghivece cu plante de cannabis. După audierea celor doi bărbaţi, procurorul de caz a dispus reţinerea pentru 24 de ore a lui Ionel Ciprian Coravu, care a fost prezentat, o zi mai târziu, Tribunalului Dolj, cu propunere de arestare preventivă. Magistraţii au admis propunerea procurorilor şi au dispus arestarea preventivă a inculpatului pentru 30 de zile sub acuzaţia de cultivare şi vânzare de droguri de risc. Faţă de cel de-al doilea bărbat a fost dispusă măsura controlului judiciar, pentru 30 de zile. Acţiunea s-a desfăşurat cu suportul de specialitate al Serviciului de Operaţiuni Speciale Craiova şi cu sprijinul jandarmilor Grupării de Jandarmi Mobile Craiova.

Ionel Ciprian Coravu a contestat hotărârea Tribunalului Dolj prin care a fost arestat preventiv, însă vineri, instanţa i-a respins contestaţia ca nefondată, astfel că va rămâne după gratii cel puţin până la expirarea celor 30 de zile: „Respinge contestaţia ca nefondată. Obligă inculpatul la plata sumei de 170 lei cheltuieli judiciare către stat din care 100 lei reprezintând onorariu apărător oficiu. Definitivă. Pronunţată în camera de consiliu”, se arată în decizia Curţii de Apel Craiova.