Paşte săracuţ pentru craioveni

0
186

Dacă sunteţi curioşi ce ne pregătesc autorităţile pentru aceste sărbători de Paşte, ei bine surpriza este că, de această dată, nu vom avea parte de nici o supriză. Edilii spun că s-au căutat în buzunare şi nu au găsit mărtunţiş pentru nici o trataţie, motiv pentru care le recomandă craiovenilor să facă mai multă mişcare.

Paştele nu vine cu ceva special pentru craioveni. Autorităţile au anunţat ieri că nu vor pregăti nimic deosebit  pentru această sărbătoare, recomadându-le craiovenilor să se bucure, în schimb, de natura înconjurătoare care le stă la dispoziţie în cele două parcuri ale oraşului. “Primăria Craiova nu organizează nici un eveniment artistic cu ocazia Paştelui. Craiovenilor li se oferă posibilitatea să  admire zona centrală a oraşului, care a fost decorată în mod adecvat, în spiritul acestui eveniment”, a declarat Carmen Licu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Craiova. Totuşi, una dintre puţine acţiuni programate în aşteptarea Paştelui a fost organizarea unui târg cu specific, pe esplanada teatrului, de unde craioveni au putut să-şi achiziţioneze mici accesorii pentru masă.

Angajaţii RAADPFL curăţă parcurile Romanescu şi Tineretului

Dacă vremea va fi frumoasă, cu soare plăcut aşa cum anunţă meteorologii, craiovenii nu vor duce dorul după concerte, nici măcar pentru cele de voie-bună cu care îi obişnuise Ansamblul Folcloric “Maria Tănase”. Pentru a nu se plictisi, după o masă copioasă cu bunătăţi tradiţionale, la loc de cinste fiind, bineînţeles, carnea dulce de miel şi pasca vanilată, vor urma sfatul autorităţilor şi vor ieşi la plimbare împreună cu familia. O destinaţie preferată în aceste zile este parcul “Romanescu”, care a fost deja dichisit pentru vizitatori. “Am curăţit copacii de crengi uscate, am înlocuit băncile rupte şi vom curăţi şi lacul pentru că vrem să dăm drumul la bărci”, a declarat Ion Petre, directorul RAADPFL Craiova. Dacă Parcul Romanescu vi se pare prea aglomerat, rămâne şi varianta cu Parcul Tineretului.

Artezienele din centru sunt gata pentru recital

Ca în fiecare sfârşit de săptămână, cu atât mai mult cu cât este sărbătoare, centrul oraşului va fi închis circulaţiei, motiv pentru care şi Piaţa Prefecturii, ca şi English Parcul vor putea fi luate în considerate pentru o plimbare. Scutiţi fiind de zgomotul infernal al maşinilor, craiovenii pot să se bucure în tihnă de peisajul primăvăratec care este întotdeauna asociat cu atmosfera sărbătorilor pascale. În toată zona centrului sunt multe exemplare de orhidee care încă nu şi-au scuturat încă toate florile sau zone care au început să se îmbrace într-o verdeaţă crudă. “În zona centrală nu am avut prea multe de făcut în plus decât să întreţinem ceea ce avem, şi nu cred că este un lucru minor”, a mai spus directorul Ion Petre. Angajaţii regiei au primit ordine să lustruiască bine şi fântânile arteziene care vor fi pornite tot de Paşte.

Ornamentele s-au cam demodat

Nu ne putem abţine să le mai vindem craiovenilor încă un pont pentru sărbători. Tot în centru, pot să admire o dată în plus şi decoraţiunile vechi de trei ani. Pomişorul cu ouă cu coaja-n mai multe culori este la locul lui şi, judecând după trecătorii care încă se înghesuie să-şi  facă poze sub crengile lui, încă mai are farmec. Nu a fugit şi nici iepuraşul, mare cât un stat de om, care ţine în braţe o pereche de ouă la fel de mari. Sau, de ce nu, veveriţa buclucaşă care protejează grijuliu, între lăbuţe, un trio de ouă. Dacă mai faceţi doi paşi pe strada “AI Cuza”, chiar sub geamurile Primăriei, veţi întâlni, totuşi, cel mai mare exemplar de iepure, şi acesta împănat cu ce altceva decât cu ouă.  Dacă aceste ornamentele pe bază de iepuraşi, ouă şi flori nu vă mai strânesc nici măcar amuzamentul, trebuie să vă încurajaţi pentru că trebuie să le mai suportaţi încă mulţi ani de acum încolo.