Decarul oltean a marcat pentru prima dată după 13 luni – Fl. Costea: „Nu vreau să trăiesc ruşinea retrogradării”

0
150

Atacantul Ştiinţei spune că a venit vremea faptelor pe teren, nu a vorbelor

În meciul cu FCM Târgu Mureş Florin Costea a spart gheaţa, marcând în premieră după revenirea pe gazon în urma accidentării de acum un an. O fază superbă, care ne-a amintit de golgheterul de acum două sezoane. Reuşita decarului a contribuit la prima victorie a Universităţii după aproape o jumătate de an de impotenţă. A venit vremea ca Florin Costea să facă şi să tacă. Mereu nemulţumit de ceva, în conflict cu fanii sau în dezacord cu antrenorul, atacantul de 26 de ani a trecut peste decizia lui Reghecampf de a-l trece pe linie moartă pe frăţiorul stelist „Nilă” şi a pus umărul la succesul echipei. Nu a mai gesticulat nici la adresa suporterilor, poate şi pentru că nu prea avea cu cine se certa, nici nu a mai strâmbat din nas când a fost înlocuit, destul de prematur. La final, şi-a descris starea de spirit:  „Este o victorie foarte importantă pentru noi, menţinem şanse mari de salvare de la retrogradare. Sunt foarte bucuros că am revenit cu gol după mai bine de 13 luni. De acum importante sunt faptele şi nu vorbele. Nici nu vreau să mă gândesc că pot trăi ruşinea de a retrogroda. Dedic golul familiei, care a fost alături de mine în perioada grea prin care am trecut”.

Coautor la golul al doilea, marcat de Subotici, Ovidiu Dănănae speră şi el la salvare: „Bine că am încheiat această perioadă în care nu am reuşit să câştigăn şi sperăm să legăm mai multe victorii în acest final de campionat, pentru că avem nevoie de puncte pentru a ne salva de la retrogradare. Dacă vom avea atitudine, vom obţine cel puţin un punct cu Universitatea Cluj.

„Reghe” e interesat de puncte, nu de joc

Antrenorul Laurenţiu Reghecampf afirmă că scopul său este obţinrerea cât mai multor puncte, nu neapărat etalarea unui joc estetic:  „Când am venit jucătorii tineri nu erau nici măcar în lot, mă bucur că i-am promovat cu încredere pe Gugu, Nicolae, Surugiu sau chiar Firţulescu. Nu contează numele, mai important este modul cum înţeleg fenomenul. Pandurii şu Braşovul au  un joc foarte bun, dar pe noi ne interesează punctele şi evitarea retrogradării, antrenorii de acolo au avut şansa să pregătească mai mult timp jucătorii. Le-am spus băieţilor că dacă la final vom fi sub linie, nu am făcut nimic. Trebuie să înţeleagă că fiecare meci va fi o luptă. La analiza video le-am arătat câteva imagini despre cum arăta adevărata Craiova, cum erau tribunele acum câteva luni”.