Neagoe: “Suntem pregătiţi de play-off, deşi nu ni se dau şanse la titlu”

0
753

Derby-ul primei etape a play-off-ului Superligii, FCSB – Universitatea Craiova, se dispută sâmbătă, de la ora 20.00, pe Arena Naţională. Antrenorul Ştiinţei, Eugen Neagoe, a prefaţat acest joc, precizând că se confruntă cu probleme de lot şi din această cauză ar fi preferat ca întreruperea campionatului să fi venit mai devreme.  „Geană” consideră că Universitatea Craiova şi FCSB sunt aproximativ la acelaşi nivel valoric, iar rezultatul din meciul direct de acum o lună este unul care a reflectat acest echilibru.

„Un joc important pentru noi, nu numai pentru că e primul din play-off, dar şi pentru că sunt în joc 3 puncte importante, iar adversarii noştri sunt în faţa noastră în clasament. Ne dorim cu toţii să trecem cu bine peste acest prim joc, dar toate cele zece meciuri vor fi interesante şi disputate, fiindcă se întâlnesc cele mai valoroase echipe. Suntem pregătiţi, chiar dacă avem probleme medicale, şi nu puţine. Ştiţi că Bancu este departe de echipă, pe lângă el, şi Căpăţână este în afara lotului, sperăm să revină după întreruperea campionatului, s-au adăugat şi Raul Silva şi Badelj, dar şi Vătăjelu. Ştiam că UTA este echipă agresivă şi în urma acestui meci a ieşit accidentat Vătăjelu. Cred că era şi convocat la echipa naţională, îmi pare rău de el. Jucătorii apţi sunt cei mai valoroşi pe care-i avem şi sperăm să facem un joc bun. Cred că suntem cam la acelaşi nivel cu FCSB, asta e părerea mea. Sper să facem un joc spectaculos, să marcăm multe goluri, dar jucăm cu un adversar puternic, cu jucători valoroşi. E mai puţin important cine va sta pe bancă la ei, cine va lua deciziile, pentru că jucătorii lor ştiu ce au de făcut. Sper ca ai noştri să fie concentraţi. Cred că am luat ce ni se cuvenea la ultimul joc cu ei, am avut şi noi ocazii, Ivan, Rivaldinho şi Elvir, poate puteam să şi câştigăm la acel şut al lui Ivan din prelungiri. Cei de la FCSB ne-au creat probleme pe contraatac, ne-au marcat din fază fixă, aşa cum am făcut şi noi. Ar fi foarte important să câştigăm, nu va fi uşor, dar vom face tot ce depinde de noi. Văd că analiştii nu ne dau mari şanse la titlu, noi ne gândim numai la meciul de sâmbătă, nu la altceva, ştiţi că se întrerupe campionatul.  Toate echipele din play-off îşi vor juca şansa numai pe teren, sunt convins de asta. Nu am vreo preferinţă între Sepsi şi Fcu, cea care ajunge în play-off va merita, sunt două echipe valoroase şi oricare ar pune probleme celorlalte. Era mai bine să vină întreruperea campionatului mai devreme, aveam 3-4 soluţii în plus, cu excepţia lui Bancu, ceilalţi jucători ar fi fost apţi. Dar nu-mi fac griji, pentru că jucătorii valizi sunt valoroşi. Nu am discutat despre titlu, ci numai despre următorul adversar, îl cunoaştem bine, cum şi ei ne cunosc pe noi. Sper ca Gică Craioveanu să ne poarte noroc, e un tip jovial, e o plăcere să-mi revăd foştii colegi, mi-a făcut mare plăcere să vină la antrenamentul nostru de ieri” a precizat Eugen Neagoe.

Golgheterul Universităţii Craiova, Andrei Ivan, apreciază că favorita la titlu în acest sezon este tot CFR Cluj, campioana ultimelor cinci ediţii.

“Va fi foarte greu pentru noi, trebuie să fim pregătiţi, întâlnim un adversar valoros, cei de la FCSB sunt în faţa noastră. Sincer, nu s-a vorbit niciodată de titlu în vestiar, am luat numai pas cu pas. Nu ne interesează părerea altora, ne vedem de treabă, ne antrenăm să fim tot mai buni şi vom vedea la final pe ce loc vom fi. Toate echipele din play-off au şanse la titlu. Trebuie să începem cu o victorie şi să terminăm cât mai sus. FCSB e echipă valoroasă, dar e de bătut, ca oricare, altfel nu mai plecam la Bucureşti. Prima şansă la titlu o au cei de la CFR, au fost campioni cinci ani la rând, dar nu trebuie să neglijăm pe nimeni. Nu am nicio favorită pentru ultimul loc în play-off, să intre cea mai bună. E greu să le promitem ceva suporterilor, le mulţumim că sunt lângă noi, au fost mereu, vom da totul pe teren. E important ca un antrenor să fie pe bancă, aţi văzut că am pierdut la Botoşani fără Mister lângă noi. Nu vorbesc despre FCSB, e treaba lor pe cine pun antrenor. Şi noi suntem supăraţi că am făcut egal cu ei la ultimul meci. Am deja o lună frumoasă, am dat şase goluri, sper să dau şi în play-off” a declarat Andrei Ivan.