Dezbatere despre infrastructura rutieră din Oltenia

0
811

Asociația “Viitor pentru Oltenia”, în parteneriat cu cotidianul regional “Cuvântul Libertății” și Universitatea din Craiova – Facultatea de Mecanică, organizează vineri, 17 martie, ora 11.00, la Craiova, dezbaterea cu tema : “Momentul adevărului – Upgrade Oltenia, pact regional pe transporturi”. Evenimentul se va desfășura la Sala Video a Prefecturii Dolj.

În cadrul acestei întâlniri se va analiza stadiul proiectelor de infrastructură rutieră din regiunea Olteniei. Cum va arăta harta marilor investiţii de infrastructură în 2023 şi proiecţia pe termen mediu şi lung.

Tema infrastructurii capătă o importanță sporită la nivel strategic și de securitate inclusiv din perspectiva NATO. Dincolo de chestiunile legale și birocratice, mobilitatea militară este dependentă de calitatea infrastructurii. Acesta va constitui de asemenea un subiect de discuție în cadrul dezbaterii.

La eveniment vor participa reprezentanţi ai ministerului Transporturilor, ai CNAIR, parlamentari, europarlamentari, reprezentanți ai administraţiei publice locale și județene, experţi şi membri ai societăţii civile cu expertiză în probleme de infrastructură și nu în ultimul rând, antreprenori din Oltenia.