Pigliacelli vrea să joace în naţionala României

0
273

Portarul Universităţii Craiova, Mirko Pigliacelli, a declarat că speră să joace pentru naţionala României, după ce va obţine cetăţenia română. Goal-keeper-ul de 28 de ani a făcut deja demersurile pentru a primi paşaport românesc, iar procesul demarat se va încheia în luna iunie. Pigliacelli se află deja de patru ani în România, timp în care a fost titular indiscutabil la Universitatea Craiova. Cotat la 1,4 milioane de euro, portarul de 28 de ani are selecţii în naţionalele Italiei, dar numai la nivel de tineret şi de juniori U20, U19 şi U18, aşa că ar putea evolua în tricolor.

„Am vorbit deja să-mi fac paşaport românesc, o vom face, cred că în iunie se va rezolva. Cu paşaportul, sper să am şi o şansă de a juca pentru naţionala României” a spus Pigliacelli, care şi-ar dori să rămână la Craiova până la finalul carierei. „Dacă s-ar întâmpla acest lucru, ar fi un lucru foarte frumos să mă retrag de la Universitatea Craiova, îmi doresc lucrul acesta. Fanii noştri au ceva special, nu poţi avea o comparaţie exactă, ei sunt unici în felul lor, dar dacă ar trebui să-i compar cu fanii unei echipe din Italia, aceea ar fi Napoli” a spus Pigliacelli.  El le-a dezvăluit suporterilor care au fost idolii copilăriei sale: „Când eram copil, portarul meu preferat a fost Casillas, dar îmi plăcea şi Peruzzi, care a fost la Juventus şi la Lazio”

Mirko Pigliacelli va mai rămâne pentru cel puţin încă un sezon la Universitatea Craiova, conform declaraţiei agentului său, Danilo Caravello.

„Mirko Pigliacelli este considerat un element esenţial pentru Universitatea Craiova, echipă care este în mare revenire în campionat, cu el protagonist. Pentru a discuta de negocieri cu alte echipe trebuie să fie toate părţile dispuse la tratative şi nu se întrunesc condiţiile. El mai are un an de contract cu Craiova, e titular, e prematur să vorbim despre un viitor al său în Italia, ne gândim numai la ceea ce are de făcut în teren la Universitatea”, a declarat Danilo Caravello, agentul lui Mirko Pigliacelli, pentru tuttomercatoweb.com.