Mulţescu: „În play-off nu mai riscăm la fel de mult, fiecare meci e ca o finală”

0
564

Antrenorul Craiovei spune că jucătorul croat Filip Jazvic ar putea debuta chiar duminică, în derby-ul cu Dinamo

craiovaAntrenorul Universităţii Craiova, Gigi Mulţescu, ia în calcul o altă abordare a play-off-ului faţă de sezonul regulat, considerând că echipa sa nu trebuie să rişte la fel de mult, atât prin prisma valorii adversarilor din Top 6, dar şi din cauza schimbărilor petrecute în lot în ultima perioadă. Echipa a pierdut la capitolul omogenitate, după ce . Astfel, faţă de 2016 au dispărut jucători de bază precum Vătăjelu, Kay, Acka, Madson şi Nuno Rocha şi au apărut: Dimitrov, Barthe, Bucurică, Fajic, Jazvic şi Mrzljak. Atacantul Filip Jazvic ar putea debuta chiar duminică, deşi a sosit doar de câteva zile la echipă.

„Sunt cele mai tari echipe, este altceva faţă de sezonul regulat. Noi lucrăm zi de zi să creştem, să ridicăm nivelul, să avem forţă de atac. În ultimul meci am avut 7 juniori pe foaie. Trebuie să-i integrăm din mers pe cei noi, să omogenizăm echipa de la o zi la alta. Jazvic a efectuat deja două antrenamente cu noi şi va fi pe foaia de joc la meciul de duminică. La Mrzljak e mai complicat, fiindcă abia acum urmează să semneze. În sezonul regulat am riscat mult mai mult, acum nu ne permitem să riscăm la fel, fiindcă sunt meciuri mai puţine şi directe, fiecare joc e o finală, nu poţi să joci tot cu inconştienţă juvenilă. Pentru mine este o mare realizare că am reuşit să marcăm cel mai mult din faze poziţionale, am făcut spectacol, am reuşit să depăşim apărări aglomerate. Îşi totuşi, în prima repriză la Astra am avut 4 ocazii clare, trebuia să fim mai eficienţi. Am avut şi penalty neacordat, despre care nu s-a discutat, în schimb le-a oferit lor o lovitură liberă periculoasă în ultimul minut, deşi nu a fost fault. Am suferit din cauza unor decizii de arbitraj, chiar Haţegan ne-a ciupit şi la meciul cu Steaua şi cu Astra” spune Gigi Mulţescu. Tehnicianul spune că Dinamo este un adversar incomod, dar că se aşteaptă la un meci la fel de spectaculos: „Meciul trecut cu Dinamo a fost considerat unul dintre cele mai spectaculoase meciuri, disputat la maxim până în ultimul minut şi cred că va fi şi acesta la fel de frumos. Dinamo este un adversar periculos, care poate trece de la contraatac la atac poziţional foarte rapid, au jucători buni, care posedă tehnică şi viteză”.

Contra condiţionează prelungirea contractului de victoria cu Ştiinţa

Cosmin Contra spune că derby-ul de duminică împotriva Ştiinţei va avea alte coordonate faţă de disputa din penultima etapă a sezonului regulat şi condiţionează într-un fel rămânerea din vară la Dinamo de victoria în meciul cu Craiova. „Eu sunt pregătit, acum să vedem dacă toate părţile suntem pregătite pentru a face acest pas pentru anul viitor, prelungirea contractului. Mai importantă e victoria de duminică decât continuarea mea pe banca lui Dinamo. Important e meciul de duminică, dacă va ieşi bine, e clar că discuţiile vor fi diferite. Nu are nicio treabă meciul pe care l-am jucat acum câteva săptămâni cu meciul pe care-l vom juca duminică, va fi total altceva. Universitatea este o echipă extraordinară, cu jucători rapizi, care joacă un fotbal total. Mi-aş dori să mă calific între primele două echipe din campionat şi să câştig unul dintre cele două trofee. Dacă ne îndeplinim obiectivele şi vom juca într-o competiţie europeană, e clar că Dinamo trebuie să se întărească, dacă vrea să facă o figură frumoasă în cupele europene”, a declarat antrenorul lui Dinamo.