Şi totuşi, Chiajna îl surprinse pe Mogo

1
117

Universitatea Craiova a pierdut în faţa unei echipe care nu mai câştigase un meci în campionat de patru luni

O fază construită frumos, finalizată cu un şut deviat de Iliev, care l-a păcălit pe Straton, a decis încă din start meciul dintre Chiajna şi Craiova. Mogoşanu declara că gazdele nu au cu ce să-l surprindă, însă reuşita din minutul 10 a fost suficientă pentru ca oltenii să se întoarcă acasă cu mâna goală. Truda le fuse zadarnică în cele 80 de minute rămase din jocul pe terenul sintetic, alb-albaştrii dovedind că se descurcă mai bine prin nămolul de pe „Extensiv”, pe care-l desfiinţează cu orice ocazie. Două şuturi ale lui Ivan şi tentativele de a marca ale lui Măzărache şi Zlatinski n-au adus egalarea, deşi ilfovenii au jucat în ultima jumătate de oră cu un jucător în minus, deoarece Niasse a comis două faulturi sancţionabile. Mai mult, căpitanul din sezonul regulat, Cristi Bălgrădean, a fost de netrecut la întâlnirea cu foştii colegi, sabotându-le tentativele mai serioase de a marca şi sporind regretul plecării sale din Bănie. „Din fericire pentru mine mi-au priit ambele jocuri cu fostele mele echipe, Dinamo şi Craiova. A fost frumoasă reîntâlnirea cu foştii colegi de la Craiova. E normal, am petrecut un an şi jumătate acolo cu ei, am mâncat o pâine împreună, şi sunt nişte băieţi minunaţi. Eu încerc să-mi fac treaba cât mai bine la orice echipă sunt, acum s-a întâmplat să apăr bine împotriva Craiovei” a comentat Cristi Bălgrădean. Astfel, juveţii s-au zbătut degeaba, iar acum distanţa faţă de un loc retrogradabil este doar de şase puncte.

Mogoşanu şi-a felicitat jucătorii

Daniel Mogoşanu şi-a felicitat jucătorii, în ciuda eşecului, consierând că prestaţia acestora a fost una bună: „Singurul şut pe spaţiul porţii noastre, care de fapt a fost şi deviat, a fost transformat în gol. Am avut o grămadă de oportunităţi de a înscrie, dar nu am reuşit să le fructificăm. Partea a doua s-a desfăşurat în terenul Chiajnei. Rămânem cu tristeţea rezultatului. Mi-am felicitat jucătorii pentru meci, dar trebuia să plecăm cu punct sau puncte”. Despre Bogdan Vătăjelu şi Madson, excluşi din lot pentru întâlnirea cu Chiajna, Mogoşanu a spus: „Trebuie să respecte nişte reguli. E o decizie grea, foarte grea, pe care am luat-o. Mi-o asum. Eu cred că un jucator de echipa naţională trebuie să fie etalon pentru ceilalţi jucători”.

După meci, căpitanul căpitanul Universităţii Craiova, Valentin Iliev, a declarat: „E normal să fim supăraţi dacă nu am câştigat. Am avut mai multe ocazii decât Chiajna, dar Dumnezeu nu a vrut. A apărat şi Bălgrădean câteva. E portar bun. Am primit gol cu puţin ghinion, dar asta este. Ne pare rău şi mie, şi colegilor mei. Trebuie să reparăm greşelile pe care le-am facut”. Nicuşor Bancu a adăugat: „Am avut ocazii, dar se pare că l-am prins pe Pufi într-o zi foarte bună. Ştiam că o să fie greu să-i dăm gol, pentru că este un portar foarte bun, ne pare rău că a plecat. Trebuie să mergem mai departe şi să câştigăm cu Timişoara. Toată echipa a fost de vină că am pierdut. Am vorbit cu Vătăjelu şi îi pare foarte rău ce s-a întâmplat”.

Antrenorul gazdelor, Adrian Falub, a declarat despre meciul câştigat contra Craiovei: „Aşteptam de mult timp victoria asta în campionat. Erau 12 meciuri de când nu am câştigat, practic. Și aşteptarea a fost mare. Ne-am dorit mult victoria asta. A devenit după multă suferinţă, după un meci nu foarte strălucit, pentru că Universitatea Craiova ne-a pus în dificultate, a fost echipa care a creat astăzi, care a pasat mai mult, care a avut o posesie bună. O echipă foarte bună, cu jucători tehnici, cu tehnică în regim de viteză, dar până la urmă noi am câştigat”.

L-au exclus pe unicul reprezentant în echipa campionatului

Site-ul oficial al Ligii Profesioniste de Fotbal a publicat cel mai bun „unsprezece” al sezonului regulat. Unicul reprezentant al Ştiinţei în echipa campionatului este Bogdan Vătăjelu, care a fost exclus din lot înaintea meciului de la Chiajna, deoarece s-a încăierat la un antrenament cu Madson, brazilianul având parte de aceeaşi sancţiune. Vătăjelu este caracterizat astfel de cei de la Ligă: „22 de ani / 25 jocuri / 4 nominalizări – 4 goluri şi 1 pasă decisivă – De departe, fundaşul stânga al oltenilor e cel mai bun român din ţară pe acest post. Cu patru goluri, e unul dintre principalii marcatori ai echipei”. Cel mai bun „unsprezece” al sezonului regulat este: Lung (Astra) – Benzar (Viitorul), Hodorogea (Viitorul), Săpunaru (Pandurii), Vătăjelu (Craiova) – Stanciu (Steaua), Budescu (Astra), Cernat (Viitorul), Rotariu (Dinamo) – Hora (Pandurii), Tănase (Viitorul).

Concordia Chiajna – Universitatea Craiova 1-0

A marcat: Giurgiu 10

Stadion: Concordia, spectatori: 1.000

Concordia: Bălgrădean 8 – Feussi 6, Tincu 6, Niasse 4, Odibe 6, Bucurică 6 – Giurgiu 7, Obodo 7, Purece 6 (78 Serediuc) 5 – Pena 6 (88 Garcia), Milevski 7 (68 Bărboianu) 6. Antrenor: Adrian Falub.

Universitatea: Straton 6 – Achim 5 (73 Hergheligiu) 5, Iliev 5, Acka 6, Dumitraş 5 – Zlatinski 6, Kay 6 (59 Băluţă) 5 – Ivan 6, Nuno Rocha 5, Bancu 6 – Măzărache 5. Antrenori: Daniel Mogoşanu, Victor Naicu.

Arbitru: Dragoş Istrate 7.

Eliminat: Niasse 63

 

1 COMENTARIU

  1. Pana la Pufi, CSU sa se uite in ograda lor unde debandada si balbele in aparare sunt in fiecare meci. Deasemenea trasul la poarta e un chin,n-au forta. Zlatinski n-are forta la nici un corner sa depaseasca prima bara,NunoRocha parca-l bate vantul,Dumitras are gesturi necontrolate ( de hent a fost iertat). Pe deasupra marele vedete fara realizari multe se mai si bat in loc sa stabileasca relatii de joc,intrajutorare pe teren, scheme speciale etc. Sub ochii molateci ai antrenorilor improvizati normal ca se intampla. Aduceti Smurdul si veti progresa.

Comments are closed.