Lia Olguţa Vasilescu şi mirajul primăriei

7
160

Citindu-şi în palmă şi în zaţul de la cafea, dar şi la horoscop, în urmă cu câteva luni, când murea de plictiseală, Lia Olga Vasilescu, senator de Filiaşi, oraş prin care n-a mai trecut dinainte de ninsoarea din această iarnă, a mustăcit şmechereşte, cum a învăţat dânsa prin Capitală: voi fi candidatul USL la Primăria Craiova. Cei care au avut reţineri, îndoieli şi alte abureli, invocând statutul, sunt acum cu botul pe labe, expresie frustă, mirobolantă, dar deloc inadecvată. Toată stânga craioveană, dacă o exista aşa ceva, s-a văzut bolborosind cuvinte magice, luată în derâdere, ca să nu scriem băgată sub fustă, de Lia Olga Vasilescu. Prietenă la toartă cu Cristina Calangiu, patroana liberalilor craioveni şi, împreună, marile spirite feminine ale USL Craiova. De ieri, gata, ambiguitatea a luat sfârşit şi Lia Olga Vasilescu reprezintă steagul USL pentru Primărie. A declamat aiuristic în urmă cu câteva luni că va candida la funcţia de primar indiferent de opţiunea partidului său de la Dolj? A spus că stă bine în sondaje, deşi nu se ridica decât la genunchiul broaştei? A făcut varză, fără să-şi ceară vreodată scuze, pe toţi cei care, într-un fel sau altul, constituie conducerea PSD Craiova? A cântat pe la uşile liderilor de la centru că e persecutată, neajutorată şi „lucrată” prin presă, dar şi alte gogomănii, deşi e iubită de craioveni, mai ceva ca magnoliile îmbobocite, că era să dăm altă floare campestră, şi ea precoce? Te pui cu Olga Vasilescu? Acum, că era rătăcită prin organizaţia PSD Filiaşi şi nu dobândise acceptul, cum spune statutul, celor de la PSD Craiova, asta e o bagatelă. Că o mai fi existat şi vreo altă soluţie, mult mai viabilă, nu se mai pune. Spectacolul de campanie electorală poate să înceapă şi va fi de urmărit. În caz de eşec, cunoaştem de pe acum refrenul. Olga Vasilescu va pasa vinovăţia pe „activul municipal” al PSD, care n-a muncit corespunzător, a cochetat cu taberele adverse şi alte inepţii. În caz de victorie, e drept, neanticipată, meritele vor fi exclusiv ale ei şi îşi va face singură elogiul, cum obişnuieşte. Şi, probabil, un tablou, pe câmpul de luptă. Senatorul Olga Vasilescu are ambiţii mari. Limitate sunt doar disponibilităţile sale administrative. Dar ce a vrut a obţinut. Câteodată şi crede ceea ce spune, numai că spune şi multe prostii. Cu dezinvoltura cu care bea apă. Plată. Altceva nu. Problema nu este desemnarea ei la Primăria Craiova, cât circumstanţele în care a forţat lucrurile să ajungă aici. Demonstrând că orice îi este permis. Şi aici are dreptate. Dacă însă iese lamentabil, ceea ce nu îi dorim, din această poveste, în care s-a dat peste cap, umplându-se de ridicol, poate fi sigură de un lucru. Pe care nu-l divulgăm acum. În rest, asta e.

 

 

7 COMENTARII

 1. Citez din Cuvantul Libertatii.Autor Mircea Canţăr. Dacă însă iese lamentabil, ceea ce nu îi dorim, din această poveste, în care s-a dat peste cap, umplându-se de ridicol, poate fi sigură de un lucru. Pe care nu-l divulgăm acum. În rest, asta e. Deci…..poate fi sigură de un lucru. Pe care nu-l divulgăm acum. Extraordinar,nici domnul TURCITU ‘n-a divulgat’ contractele de concesiune din orasul Filiasi si beneficiarii acelor contracte. Citez din ziarul Cuvantul Libertatii din data de 21/07/2009 Au concesionat tot ce se putea în Filiaşi……… Pentru această situaţie, sunt vinovate două persoane: primarul Nicolae Stăncioi, în calitatea de principal coordonator de credite şi aghiotantul lui, viceprimarul Paul Tudorică. Cel din urmă un executant desăvârşit, care pentru a-şi păstra funcţia nu comentează în faţa lui Nicolae Stăncioi, dar nu refuză complicitatea atunci când este cazul. Cele două persoane, în complicitate, de data aceasta şi cu consilierii locali, în perioada 2004 – 2008 au concesionat în oraşul Filiaşi cam tot ce se putea. Despre toate conscesiunile din oraşul Filiaşi şi beneficiarii acestora vom scrie într-un număr viitor în cotidianul nostru.

 2. Habar n-am ce a vrut sa zica antecomentatorul da’ eu vreau sa zic altceva. L-am vazut pe dl. Prioteasa, cu noade-n gat, cum a susptinut-o pe Olguta. El l-ar fi vrut pe fantele Fifor, ruda sa, care ar fi obtinut 2-3% din voturi. De la altii, nu de la PSDisti. Si acu’ ce vrea tata Cantar? Sa-l puna candidat pe fiu-so al mare? Ca altceva nu razbate din continutul articolului. Sau sa-l lasam pe ineteleptul dr. Solomon. Nu vezi, tata, ca s-a dus la UNPR unde s-au refugiat toti parnaiasii? Cat ai luat pentru articolul asta de fond in favoarea lui Aurica? Lasa-l in pace ca ne-am saturat de burdihanul lui. Nu mai iese. Pa. Mai bine Olguta pe care o laudai pana acuma.

 3. de tot rahatul acest articol, domnul Cantar ar tr sa sustina candidadura acestei femei ca si fiul sau a fost PSD ist si pus in fuctia pe care a avut-o datorita taticului ca lucreaza la ziar…..rusine …ceea ce spuneti aici cu siguranta sunt parerile extrase din interiorul PSD , ea tr sa se pazeasca mai mult de acesti membrii care o dusmanesc dc de alegatori, cetateanul de rand cu siguranta o s-o voteze impreuna cu membrii PNL dar ce face cu PSD isti astia flamanzi dupa functii care tot timpul au fost impotriba propriului candidat ca de fiecare data……….cred ca Prioteasa asta nu i asa fermecator cum zic unii….cred ca ar tr sa gandeasca ca este ales in mare parte de oamenii pSD si el la randul lui ar tr sa sustina candidatura lui Olguta si nu a lui Solomon….cel mai bine a facut Gust , cand a mirosit cu cine lupta PSD ul a fugit chiar de partea puterii pt ca acolo este mai sigur si toti se zbat in acelasi sens

 4. Bravo psd ,sef campanie Zgonea o nulitate,Olguta mergi pe miini sigure ,ori cum tu nu ei nici 100 de voturi bafta !!!!!!!!!!

 5. … are dreptate d-l Cantar ! …cine este olguta.., ce a facut pentru cei din colegiul ei… de ce l-a parasit si a fugit la municipiu,…de ce nu a avut curajul, ca Gust sa candideze pe Craiova atunci??????? intrebari fara raspuns….incep sa va apreciez…d-le Cantar.

 6. Tov.Cantar,cred ca este cazul sa punem la punct unele lucruri:
  -Vasileasca este singura psd-ista pe care nu o suporti si foarte corect,restul psd-istilor sunt super politicieni.
  -Pe Vasileasca nu ati atacat-o cu aceasta realitate: ce legatura are cu Orasul Craiova,pentru Filiasi a avut mutatie,pentru Bucuresti are mutatie,pentru Craiova are mutatie,pentru Vadim are mutatie si tot asa….
  -In legatura cu Filiasul,de aici a intrat”in paine”Raducanoiu ,prietenul d-voastra.Se pare ca este locul de pregatire al cadrelorPSD,intai activist PCR,apoi activist PSD si tot asa…Nu va mai mirati!
  In cosecinta,va pierdeti timpul cu aceasta nulitate OV +Zgonea alta figura negativa a Craiovei

Comments are closed.