Solomon, Nedelescu şi Badea – Convinşi că i-au cucerit deja pe craioveni

2
880

Cu două luni înainte ca Uniunea Social-Liberală să dea drumul la sondajele de opinie menite să-i arate cine este cel mai bun candidat pentru Primăria Craiova – dintre cei şase „concurenţi” înscrişi la start, trei de la PSD (preşedintele organizaţiei municipale Craiova – Mihai Fifor, fostul viceprimar al Craiovei – Gheorghe Nedelescu şi senatorul Lia Olguţa Vasilescu) şi trei de la PNL (preşedinta organizaţiei municipale Cristina Calangiu, deputatul Ionuţ Stroe şi consilierul local Pavel Badea), am dorit să aflăm de la aceştia ce cotă cred ei că au şi cum se plasează faţă de restul contracandidaţilor. Singurul care s-a avântat să dea un procent a fost Mihai Fifor, dar indicând un sondaj făcut de „alţii”, în vreme ce Gheorghe Nedelescu ne-a spus că ar fi pe primul loc, iar Pavel Badea că stă foarte bine. Din tabăra portocalie, singurul chestionat a fost primarul (suspendat) Antonie Solomon – deoarece doar el şi-a exprimat deschis dorinţa de a candida – iar cota indicată în sondaj a fost de… 70%.

 

Antonie Solomon

Primarul Antonie Solomon: „Săptămâna trecută a făcut un sondaj de opinie domnul Otovescu (n.r. – Dumitru Otovescu, director al Institutului Social Oltenia) şi, din câte mi s-a spus, aş avea vreo 70%. Am înţeles că, în afară de mine, în sondajul ăsta ar fi fost incluşi Prioteasa (n.r. – Ion Prioteasa, preşedintele PSD Dolj), Dincă şi Sas (n.r. – Mărinică Dincă şi Teodor Sas, cei doi viceprimari PD-L ai Craiovei) şi Olguţa (n.r. – senatorul PSD Lia Olguţa Vasilescu), adică mai toată lumea care şi-a anunţat intenţia de a candida la Primăria Craiova sau se bănuieşte că ar putea candida”.

Procentul nu l-a mirat deloc pe interlocutorul nostru, recunoaşte el, deoarece, „dacă aţi urmărit apariţiile mele la diverse evenimente, reacţia oamenilor a fost de susţinere, de încurajare. Spre exemplu, la concertul lui Tudor Gheorghe lumea m-a aplaudat în picioare vreo 5 minute. Şi când merg prin parcuri lumea are aceeaşi reacţie. Asta înseamnă că apreciază ce am făcut pentru Craiova, că nu au uitat. Bineînţeles că asta nu înseamnă că nu trebuie să mai faci nimic, că lumea te votează oricum” – subliniază Solomon, sondajul fiind „doar un punct de plecare într-o campanie electorală. Eu îmi doresc, în primul rând, să mă întorc la Primărie, pentru că, aşa cum am mai spus, eu am fost condamnat de craioveni la 4 ani de muncă grea la Primăria Craiova”. Referitor la adversari Solomon a declarat că îi respectă pe toţi, „dar… una e să spui că vrei să faci ceva şi alta să şi poţi face. Că aşa… doar cu vorbe…”.

 

Mihai Fifor

Preşedintele PSD Craiova Mihai Fifor: „După ştiinţa mea sunt şase posibili candidaţi USL (n.r. – Uniunea Social-Liberală) pentru Primăria Craiovei. Toţi sunt oameni deosebiţi, care pot reprezenta ceva pentru municipiu. În ceea ce priveşte PSD, eu am salutat de la început înscrierea în cursă a celorlalţi doi colegi ai mei – doamna senator Lia Olguţa Vasilescu şi domnul Gheorghe Nedelescu, pentru că asta demonstrează că suntem un partid deschis, modern şi democratic”.

Este convins că în această cursă dificilă „plecăm cu şanse egale. Diferenţierea o s-o facă sondajele şi proiectele politice pe care o să le propunem”. Întrebat ce procent crede că are în sondaje, liderul pesediştilor craioveni a răspuns că nu ştie, „deoarece eu niciodată nu am comandat un sondaj. Din sondajele celorlalţi am înţeles însă că sunt plasat la peste 10%. Este adevărat că toţi ceilalţi contracandidaţi ai mei, de la PSD şi PNL, sunt persoane cunoscute opiniei publice, însă nu consider că aş avea un handicap din acest punct de vedere, pentru că una este notorietatea unei persoane şi alta intenţia de vot”.

 

 

Gheorghe Nedelescu

Fostul viceprimar al Craiovei, Gheorghe Nedelescu a ţinut, mai întâi, să confirme că a intrat oficial în competiţia pentru scaunul de primar, apoi să nege vehement că ar fi susţinut de preşedintele Consiliului Naţional al partidului, Adrian Năstase, catalogând informaţia drept „o minciună”:

„Vreau să vă spun că m-am înscris oficial în cursa pentru Primărie la o şedinţă a Consiliului Municipal Craiova al partidului de acum două sau trei săptămâni. Consider că fiecare din noi trei, candidaţii PSD, are şansa lui, fiecare îşi face o imagine. Eu am avantajul că am un bagaj din urmă. Nu ştiu cât am acum în sondaje, mi-e greu să fac o estimare. Ştiu doar că, în ultimul sondaj de care am eu cunoştinţă, eram clasat pe primul loc, dacă nu candidează Antonie Solomon. Oricum, nu am emoţii în privinţa sondajelor, pentru că eu nu mi-am făcut un ţel din a fi primar. Am problemele mele, afacerile mele, îmi e bine, sunt liniştit”.

 

 

 

Cristina Calangiu

Preşedintele PNL Craiova, Cristina Calangiu: „Vreau să ştiţi că noi nu suntem candidaţi. Mă refer la mine, la Pavel Badea şi la deputatul Ionuţ Stroe. Suntem o ofertă supusă dezbaterii publice, din care craiovenii vor trebui să aleagă. Am dorit să nominalizăm persoane cât mai diverse, în care să se regăsească toţi cei cu gândire liberală”.

La întrebarea legată de cota din sondaje, şefa liberalilor craioveni a răspuns, sincer, că „nu ştiu să vă spun. Ştiu doar că, pe Craiova, PNL are undeva la 30%”. Misterul se va lămuri însă curând, deoarece „în două luni PNL va stabili exact care este oferta pentru Primăria Craiova, iar în următoarele luni vom începe să împărţim chestionare prin municipiu, să aflăm părerea craiovenilor. Acum nu ştiu dacă vom face sondaje separate noi şi PSD-ul sau unul comun, pe USL, dar este cert că doar în urma unei consultări a populaţiei vom decide candidatul la Primăria Craiova”.

 

Pavel Badea

Consilierul municipal PNL Pavel Badea este cel mai sigur pe sine, dar oferă şi o explicaţie pentru acest comportament: „Eu cred că stau foarte bine în sondaje. De ce spun asta? Pentru că, peste tot pe unde merg, toţi mă încurajează. Sunt foarte multe atuuri în favoarea mea: sunt perceput drept copilul Craiovei, am o experienţă de 10 ani în străinătate, sunt consilier local – deci am idee ce înseamnă administraţia, nu am afaceri cu statul. Dintre cei care mă cunosc sunt mulţi cărora nu le vine să creadă că vreau să candidez la Primărie, însă eu mi-am anunţat candidatura oficial, într-o conferinţă de presă, să nu mai existe dubii”.

Când a venit însă vorba să spună un procent concret pe care crede că l-ar avea în sondaje, fostul fotbalist ne-a… driblat: „Ce îmi cereţi dumneavoastră – să spun cât cred eu că aş avea in sondaje – este foarte relativ. Nu sunt eu cel care să facă asemenea estimări”.

Pagină realizată de IONELA V.

2 COMENTARII

  1. mirciulica,

    nu am nimic cu niciunul, dar papagali precum solomon, penalul si cu nu tupeu fantastic, care mai vrea sa fie in continuare primar-hot, si calangioaica(era sa zic mahalagioaica), vor doar functii, bine paltite si sa ciuguleasca mereu din strachina banilor publici. in rest bine si la vara cald

  2. I-auzi la Badea cica are 10 ani experienta in strainatate,hahahahaha,bah naiv mai e si asta.Si Claudiu Raducanu are vreo 4-5 ani experienta in afara,ar fi un concurent dur pt Badea,clar de nivelul lui

Comments are closed.