Ford a câştigat procesul cu Vama Craiova

0
133

Ieri, oficialii de la Ford au mai primit o veste bună. Magistraţii Curţii de Apel Craiova au decis să admită acţiunea depusă de Ford împotriva Autorităţii Naţionale a Vămilor şi a Direcţiei Regionale de Vamă Craiova pentru restituirea unor taxe vamale plătite în perioada decembrie 2007 – decembrie 2008. Este vorba despre rambursarea sumei de 3,5 milioane de dolari, taxele plătite de Ford pentru importuri de subansamble şi piese pentru cutii de viteză din perioada mai sus menţionată. Ford a depus acţiunea în luna martie a anului trecut. Pronunţarea în acest dosar a fost amânată de două ori până acum, iar ieri magistraţii Curţii de Apel s-au pronunţat în cauză. Decizia poate fi atacată cu recurs în termen de 15 zile.

La Geneva s-a prezentat modelul 100% oltenesc

La Salonul Auto de la Geneva a fost prezentat modelul ce va ieşi pe poarta fabricii Ford din Craiova abia spre sfârşitul acestui an, mai exact, la finele lunii septembrie. După un an şi jumătate de la lansarea primului model Ford produs la Craiova (Transit Connect, în toamna lui 2009), americanii ies cu al doilea model – B-Max. Şeful diviziei europene a concernului american Ford, Stephen T. Odell, a prezentat în cadrul Salonului Auto de la Geneva, mai multe modele din portofoliul mărcii, printre care şi cel ce va fi fabricat la Craiova – B-Max., care va prelua designul lui Ford Grand C-Max şi pare o copie de dimensiuni mai mici  a acestuia. Ford B-Max dispune de patru uşi, cele din spate fiind culisabile spre înapoi, şi poate transporta maximum cinci pasageri. Modelul care se va produce la fabrica din Bănie va fi construit pe platforma modelului Fiesta. Motorizarile disponibile vor fi de 1.0 litri / 90 CP şi, posibil, de 1.6 litri / 101 CP. De asemenea, dieselurile 1.4 si 1.6 TDCI vor completa oferta.

11 furnizori vin la Craiova

Pe de altă parte, un număr de 11 furnizori Ford vor investi la Craiova, nouă dintre aceştia primind autorizaţii de construcţie chiar în incinta fabricii auto a companiei americane. Viceprimarul Mărinică Dincă preciza recent, în cadrul unei conferinţe de presă, că la o parte dintre furnizorii care lucrează cu Ford le-au fost deja eliberate autorizaţii de construcţie în interiorul Ford.