”U” Craiova, victorioasă și în Copou

0
302

9 puncte din 9 posibile a luat Știința în 2020 și a revenit cu șanse în lupta pentru titlu. După victoriile cu Mediaș și Viitorul, Universitatea Craiova s-a întors victorioasă și din deplasarea de la Iași, unde s-a impus cu 5-2, și astfel abordează derby-ul cu CFR Cluj de la 3 puncte de campioană. Deși a avut o primă repriză de vis, în care Nițu, Cicâldău, din penalty, și Bălașa, au făcut 3-0, alb-albaștrii au avut emoții în partea secundă,după ce gazdele au punctat prin Frăsinescu și de Iriondo. Bancu și Koljic au închis meciul și au apropiat Craiova de liderul CFR Cluj, care vine în Bănie duminica viitoare, pe un Ion Oblemenco probabil ticsit de suporteri alb-albaștri, în ultima etapă a sezonului regular.

Știința a evoluat la Iași în formula: Pigliacelli – Vlădoiu, Cosic, Bălașa, Bancu – Mateiu, Nistor, Cicâldău – Bărbuț (83 Martic), Nițu (35, Koljic), Ivan (67, Vătăjelu).

Universitatea Craiova are 46 de puncte, la 3 în spatele lui CFR Cluj.

La finalul meciului de la Iași, Cornel Papură a declarat: “Nu mă aşteptam la un astfel de deznodământ, dar am înscris 3 goluri şi ne-am relaxat. Ceea ce am vorbit la pauză nu prea s-a întâmplat pe debutul reprizei secunde, dar am arătat caracter şi putere de a controla în continuare jocul şi de a marca. Cred că am făcut, per ansamblu, un meci bun, mai puţin în momentele când am primit goluri foarte uşor, după faze fixe, dar e pozitiv că am marcat 5 goluri în deplasare. Am avut emoţii şi la 3-0, la fotbal se putea întoarce, puteau şi ei să înscrie 5-3. Importamt e să lupţi şi să speri, ceea ce noi am făcut astăzi. Tot timpul, când luăm gol, cu siguranţă cineva din defensivă comite o eroare. Eu am jucat fundaş şi ştiu. Nici nu am văzut cine de acolo a greşit. Am avut meciul în mână şi puteam să-l controlăm mai bine”.