Ştiinţa s-a impus la Voluntari, cu emoţii pe final

0
343

FC Voluntari – CS Universitatea Craiova 0-1

A marcat: Bancu 33.

Stadion: „Anghel Iordănescu”, spectatori: 1.000.

FC Voluntari: Petrariu 6 – Pleașcă 5, Balaur 5, Cazan 5, Bucurică 5 – C. Achim 6, Novac 5 (77 Cernat) 6 – Căpățână 5 (58 G. Deac) 6, Ivanovici 5 (67 Ad. Voicu) 4, D. Benzar 7 – Ad. Bălan 6. Antrenor: Claudiu Niculescu.

Universitatea Craiova: Mitrovici 6 – R. Popa 6, Kelici 6, Tiago Ferreira 6 – Martic 6, Mateiu 7, Zlatinski 7, Bancu 8 – Mitriță 5 (72 Bărbuţ) 6, Băluță 6 (90 Burlacu), Gustavo 5. Antrenor: Devis Mangia.

Arbitri: Marcel Bârsan 5 – Mircea Grigoriu 6, Mihai Marica 8.

 

Craiova câştigase toate cele 3 meciuri de pe terenul Voluntariului în campionat, dar de la venirea lui Claudiu Niculescu, ilfovenii au devenit imbatabili în duelurile cu oltenii, calificându-se din dubla din semifinalele Cupei, de anul trecut, şi smulgând un egal la Severin, în turul actualului sezon. Acum, Mangia venea în Ilfov cu tot ce are mai bun în lot şi cu scopul de a se păstra aproape de CFR şi FCSB. Gazdele, fără grijile retrogradării, dar nici cu şanse la play-off, şi-au luat din start poziţii defensive, aşteptând eventualele contraatacuri. Posesia cedată de ilfoveni a fost acceptată de alb-albaştri, care au avut o primă repriză în care au tot dat târcoale careului advers, baricadat de oamenii lui Niculescu. Mangia s-a plâns de terenul cu dimenasiuni minime, dar elevii săi l-au făcut practic şi mai mic, înghesuindu-i pe adversari spre propriile buturi. „Poneii” din atacul Ştiinţei au avut parte de atenţie specială, nereuşind mare lucru, dar ilfovenii l-au uitat pe Bancu, care şi-a făcut de cap pe stânga. El a fost şi spăgătorul barajului ilfovean, când a slalomat şi apoi profitat de luftul-assist al lui Băluţă, şutând din 6 metri, iar Petrariu doar a auzit mingea care i-a trecut peste ţeastă. În prima repriză, oltenii au combinat la nesfârşit, încercând să intre cu mingea în poartă şi doar Zlatinski a avut o tentativă de la distanţă, care a frizat vinclul. Principalul obstacol pentru olteni a fost centralul Bârsan, care s-a chinuit să echilibreze disputa, prin faulturi inventate pentru gazde, disperându-i pe craiovenii frustraţi deja după cele 3 penalty-uri refuzate în primele două meciuri ale anului.

Asistentul Marica l-a „salvat” pe centralul Bârsan

Partea secundă a adus o replică mai consistentă a amfitrionilor, dar numai în fazele fixe, unde talia îi avantaja. Gustavo a avut însă prima ocazie a reprizei, cu un şut din întoarcere, la colţul scurt, apărat de Petrariu. După o oră de joc, ca şi în meciurile anterioare, Craiova a dat semnale de oboseală, dar Mitriţă, deşi se târa pe teren, a reacţionat vehement când a fost înlocuit, la fel ca la meciul anterior. Oltenii n-au mai forţat, avantajaţi de scor, iar ilfovenii, invitaţi la replică, n-au prea avut soluţii. Băluţă a avut de două ori şansa de a închide meciul, dar a fost blocat in extremis. Craiova n-a dat lovitura decisivă, crezând că poate repeta rezultatul cu Sepsi, dar a trecut prin mari emoţii pe final. La un contraatac al gazdelor, Mitrovic a împins mingea din faţa lui Daniel Benzar, iar centralul Bârsan a dictat penalty, dar decizia i-a fost schimbată la timp şi inspirat de asistentul Mihai Marica, acesta văzând perfect ce se întâmplase. Oltenii au tremurat apoi şi la şutul în plasa laterală al aceluiaşi D. Benzar, într-un final în care defensiva lui Mangia a fost hilară. Şi totuşi, printre protestele gazdelor şi scandalul provocat, „Cântec pentru Oltenia” a răzbătut clar din peluza fanilor olteni, care au sărbătorit victoria de rămânere în lupta pentru titlu.