Puncte la îndemână în Ilfov

0
300

FC Voluntari – Universitatea Craiova

Voluntari, stadion: „Anghel Iordănescu”, astăzi, ora 20.45

FC Voluntari: Petrariu – Pleaşcă, C. Achim, Cazan, Bucurică – Căpăţână, Novac, Lazăr, D. Benzar – Ivanovici – Ad. Bălan. Antrenor: Claudiu Niculescu. Rezerve: Balauru – Ad. Voicu, L. Marinescu, Pârcălabu, Deac, Leasă, Horj.

Universitatea Craiova: Mitrovic – R. Popa, Kelic, Tiago Ferreira – Martic, Mateiu, Zlatinski, Bancu – Mitriţă, Gustavo, Băluţă. Antrenor: Devis Mangia. Rezerve: Calancea – Dimitrov, Screciu, Briceag, Burlacu, Bărbuţ, M. Roman.

Arbitru: Marcel Bârsan (Bucureşti).

Alb-albaştrii joacă în seara aceasta la Voluntari, contra formaţiei pe care n-au mai învins-o în ultimele trei dispute directe

Universitatea încheie astăzi deplasările din sezonul regulat, întâlnind o echipă împotriva căreia a reuşit cea mai categorică victorie de la revenirea în Liga I, un 5-0 în urmă cu un an, dar care între timp i-a produs mari neplăceri, deoarece FC Voluntari i-a eliminat pe alb-albaştri din semifinalele Cupei României, iar în turul acestui campionat meciul de la Severin s-a terminat la egalitate, 1-1, după ce ilfovenii au deschis scorul. În seara aceasta, Universitatea va disputa al doilea meci pe arena „Anghel Iordănescu”, pe precedentul câştigându-l cu 1-0, datorită unui gol marcat în prelungiri de Andrei Ivan. Devis Mangia a prefaţat astfel duelul cu deţinătoarea Cupei României: „Meciul cu Voluntari va fi unul dificil, întâlnim un adversar bun, care ne-a pus probleme şi în tur, când am făcut 1-1 la Severin. Vom juca pe un teren destul de mic, unde spaţiile sunt reduse, aşa că ne aşteptăm la un meci strâns. Vom evolua însă conform principiilor noastre de joc şi sperăm să facem un meci cât mai bun, indiferent de condiţiile de joc”.  Italianul are la dispoziţie toţi jucătorii de bază, Bancu revenind după suspendare.

Voluntariul face parte din grupa echipelor fără griji în cea de-a doua parte a campionatului, nefiind în cărţi pentru play-off, dar nici nu are griji în privinţa retrogradării. Ilfovenii au început groaznic anul, cu un 0-4 pe teren propriu în faţa Iaşiului, dar şi-au revenit rapid, stricându-i debutul lui Leo Grozavu la Timişoara. După ce era inderziarbil, în urma unui conflict cu Claudiu Niculescu, atacantul Adrian Bălan, dorit de Universitatea acum un an, este în formă, suplinind lipsa golgheterului Tudorie, marcator în tur, la Severin, care va absenta pe termen lung. Niculescu îi are în lot pe doi dintre decarii importanţi în ultimul deceniu în fotbalul românesc, veteranii Sânmărtean şi Cernat, dar aceştia nu au jucat până acum, acuzând diverse probleme medicale. În formaţia gazdă evoluează şi fostul jucător al Universităţii, Bogdan Bucurică, acesta având o aventură scurtă şi nefericită în Bănie. Arbitrează Bârsan, cel care a condus derby-ul FCSB – CFR.