Înscrieri deschise pentru ediția din acest an a Festivalului „Puppets Occupy Street”!

0
299

Companiile private și artiștii independenți, din țară și din străinătate, sunt invitați să aplice la a V-a ediție a Festivalului „Puppets Occupy Street” – Earth Edition, care va fi organizat la Craiova, în perioada 25 august – 1 septembrie a.c., de Teatrul pentru Copii și Tineret „Colibri”. „Spectacole, ateliere, concerte, parade, expoziții, arte plastice, arte vizuale sunt secțiunile care vă așteaptă”, precizează reprezentanții instituției.

Pentru a aplica, cei interesați trebuie să descarce fișa tehnică de pe www.puppetsoccupystreet.blogspot.ro, să o completeze, apoi să o trimită până la 1 martie a.c. pe adresa de e-mail puppetsoccupystreet@gmail.com.

„Puppets Occupy Street” este primul festival de arta animației din România care se desfășoară exclusiv în spații neconvenționale, creat pentru comunitate, ce aduce la un loc companii de teatru private și teatre de stat, dar și directori de festivaluri, încurajând astfel parteneriatul public-privat. Festivalul este  finanțat integral de Primăria și Consiliul Local Craiova și organizat de Teatrul „Colibri”.

Festivalul cuprinde de la reprezentații teatrale și animație stradală la ateliere de creație pentru copii și pentru profesioniști, dar și proiecții video, expoziții de scenografie, concerte și parade spectaculoase, cu păpuși gigantice, realizate în regim propriu. Scopul festivalului este acela de a promova arta animației în comunitate și de a genera accesibilitate la actul artistic către toate categoriile de vârstă și toate grupurile socio-profesionale.

Prima ediție „Puppets Occupy Street” s-a desfășurat în anul 2014. Ediția din 2015 a avut ca temă Apa, cea din 2016 – Focul, cea din 2017 – Aerul, urmând ca cea de anul acesta să se deruleze sub genericul Pământului. Ediția de anul trecut a cuprins 255 de evenimente și a adus la Craiova companii de teatru private și artiști independenți din 12 țări.