Craiova: Comercianții de flori controlați de polițiști

0
332

Reprezentanții IPJ Dolj au anunțat că, astăzi, 16  februarie a.c., polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au organizat o acțiune pe linia prevenirii şi combaterii activităţilor ilicite de comerţ din domeniul comercializării florilor și plantelor ornamentale în  municipiul Craiova.

Pe parcursul acestei activități, oamenii legii au controlat 18 societăţi comerciale şi 4 persoane fizice care efectuează acte de comerţ în acest domeniu. De asemenea, poliţiştii au verificat şi 2 mijloace de transport aparţinând comercianţilor de flori. Ca urmare a neregulilor constatate, poliţiştii din cadrul S.I.C.E. au aplicat 6 sancţiuni contravenţionale în conformitate cu prevederile Lg. 12/1990. Sancţiunile aplicate de poliţişti se ridică la valoarea de 26.500 lei. În plus, valoarea mărfurilor confiscate este de peste 2.500 lei, reprezentând contravaloarea a  peste 2.100 fire de flori.

Cu ocazia controlului efectuat în Piața Brazda lui Novac, din mun. Craiova,  poliţiştii au constatat că o persoană fizică deținea în vederea comercializării un număr de 1800 fire de lalele si 200 de fire de frezii pentru care nu a putut prezenta documente de provenienţă. Persoana în cauză a fost sancţionată contravenţional cu suma de 1500 lei conform preved. Legii 12/1990 rep., dispunându-se totodată confiscarea celor 2000 fire de flori, în valoare de 2200 lei, pentru care aceasta nu a prezentat documente de proveniență.