Atelier intensiv de artă cinematografică, gratuit pentru craiovenii de orice vârstă

0
105

Craiovenii sunt invitaţi să descopere tainele artei actorului de film prin intermediul unui atelier de creație intensiv, organizat de Casa de Cultură „Traian Demetrescu”. Acesta se va desfăşura timp de două săptămâni, între 5 și 17 martie, în Sala Medievală a instituției, pe parcursul a câte 7 ore pe zi (în intervalele orare 10.00-14.00 și 17.00-30.00).

Atelierele vor fi coordonate de regizorul Gheorghe Preda și vor cuprinde atât întâlniri teoretice, în timpul cărora se vor dobândi cunoştinţe de bază din domeniul cinematografiei şi al lucrului pe platoul de filmare, cât şi întâlniri practice, care vor cuprinde filmările propriu-zise pentru realizarea unui produs cultural cinematografic. „Acest demers va avea ca finalitate realizarea unui material audio-video, operă de creaţie artistică, având ca protagonişti participanţii la cursuri. Produsul final va fi reprezentat în faţa publicului larg, oferind astfel feed-back-ul necesar elaborării unor noi proiecte culturale”, precizează, într-un comunicat de presă, reprezentanții Casei de Cultură „Traian Demetrescu”.

Potrivit instituției, proiectul îşi propune să faciliteze întâlnirea participanţilor cu profesori de specialitate din domeniul cinematografiei, cu regizori de film şi actori consacraţi ai ţării, susținând educația permanentă, dar şi petrecerea timpului liber într-un mod educativ.

Selecția participanților se va face pe baza unei scrisori de motivație, însoțită de o fotografie, care vor fi trimise la adresa de e-mail casa_cultura_traian_demetrescu@yahoo.com, perioada de înscriere fiind 15-27 februarie a.c. Persoanele selectate în vederea participării la atelier vor fi anunțate în data de 28 februarie a.c., pe site-ul Casei de Cultură „Traian Demetrescu”, dar și prin e-mail, urmând să completeze apoi o fișă de înscriere. Mai multe detalii pe www.tradem.ro, secțiunea anunțuri.