Tânără din Bulgaria prinsă cu documente false la PTF Calafat

0
85

Poliţiştii de frontieră din cadrul PTF Calafat au descoperit o tânără din Bulgaria, în vârstă de 17 ani, care a încercat să intre ilegal în România, folosindu-se de  un document de identitate care aparţinea altei persoane. 

Potrivit reprezentanţilor Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (STPF) Dolj, sâmbătă seara, în jurul orei 18.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, judeţul Dolj, s-a prezentat pe sensul de intrare în ţară, călătorind ca pasageră într-un microbuz, o persoană de sex feminin care s-a legitimat cu o carte de identitate eliberată de autorităţile bulgare.

Cu ocazia controlului, poliţiştii de frontieră au constatat deosebiri de fizionomie între persoana în cauză şi cea din fotografia documentului de identitate, fapt pentru care au demarat cercetările. În urma controlului amănunţit efectuat asupra persoanei şi autoturismului, a fost descoperită o carte de identitate bulgărească, pe numele M. M., în vârstă de 17 de ani. Tânăra a declarat că documentul îi aparţine, iar la control a prezentat documentul altei persoane deoarece intenţiona să ajungă în Germania şi conform legislaţiei bulgare, nu avea acordul părinţilor.

„Poliţiştii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanei în cauză, iar conform protocolului româno-bulgar, aceasta a fost predată Poliţiei de Frontieră Bulgare în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun”, a precizat purtătorul de cuvânt al STPF Dolj, comisar-şef Romică Ivănoiu.