Lucrările din „Bariera Vâlcii” se apropie, în sfârşit, de final

0
111

După mai bine de doi ani, şantierul de pe strada „Bariera Vâlcii” se apropie de final. Autorităţile locale au anunţat că a fost încheiată lucrarea de canalizare, care a fost tergiversată îndelung, iar constructorul Tel Drum aşteaptă, în acest moment, ok-ul din partea autorităţilor locale pentru a începe să toarne asfaltul.

Viceprimarul Craiovei Dan Daşoveanu a declarat că strada „Bariera Vâlcii” a fost deschisă circulaţiei într-o fază intermediară după ce reţeaua de canalizare, cu toate săpăturile de rigoare, a fost terminată la sfârşitul săptămânii trecute. „Lucrarea de canalizare a fost extrem de greu de executat deoarece a trebuit să se sape la o adâncime de 6 metri. Am avut şi probleme cu constructorii, dar ieri (n.r. – duminică) s-au încheiat aceste lucrări şi drumul a fost deschis circulaţiei. A mai rămas de executat o porţiune de 50 de metri, pe care se introduce alimentare cu apă, dar este o lucrare uşoară, care se va face în maximum două zile”, a spus Daşoveanu.

CAO schimbă conductele de apă

Potrivit viceprimarului Craiovei, alimentarea cu apă este o lucrare pe care o execută angajaţii Companiei de Apă Oltenia şi s-a recurs la ea deoarece s-a constatat că ţevile din metal sunt distruse. „Conductele prin care se alimentează cu apă cei care locuiesc în această zonă sunt degradate şi conducerea companiei s-a decis să le înlocuiască. De obicei, cei de la CAO veneau imediat după cei care introduceau canalizarea, însă cum s-a lucrat şi în week-end la canalizare, a rezultat un decalaj de două zile între ei”, a explicat Daşoveanu. Lucrările la schimbarea conductelor de apă au început de ieri şi ar trebui să se termine în maximum două zile, dat fiind faptul că este vorba de o lucrare care nu necesită săpături suplimentare.

Asfaltarea va începe de săptămâna viitoare

În ceea ce priveşte stratul de asfalt, autorităţile spun că acesta va fi turnat de îndată ce vremea va permite acest lucru. Cel mai probabil săptămâna viitoare când, conform prognozelor meteo, nu va mai ploua. „Temperaturile sunt potrivit pentru asfaltare, fiindcă sunt peste 10 grade Celsius, dar avem o problemă cu precipitaţiile. Nu se poate turna asfalt pe ploaie şi, din câte ştim, joi va ploua din nou, aşa că am amânat această lucrare pentru săptămâna viitoare”, a precizat viceprimarul Dan Daşoveanu, cel care a fost desemnat de către primar să se ocupe special de această lucrare care a fost mult întârziată. Tel Drum ar trebui să toarne asfaltul în câteva zile astfel că, la începutul lunii martie, strada „Bariera Vâlcii” ar urma să fie predată autorităţilor ca finalizată.

Tel Drum s-a hotărât să acţioneze

Strada „Bariera Vâlcii” a fost prinsă, la pachet, cu străzile „Râului” şi „Caracal” pentru reabilitare. Proiectul a costat 11 milioane de euro, iar banii au venit din fonduri europene în proporţie de 98%. Contractul de 39,89 milioane de lei (11 milioane de euro), fără TVA, a fost atribut, în octombrie 2013, unei asocieri de firme, formată din Tel Drum – lider de asociere, Dancor Romconstruct, Imob Lux Construct şi Garden Center Grup. Tel Drum a preluat strada „Râului”, Dancor – strada „Caracal”, Imob Lux – strada „Bariera Vâlcii”, iar Garden Center s-a ocupat de spaţiile verzi. Conform caietului de sarcini şi a contractului de execuţie, strada „Bariera Vâlcii” ar fi trebuit să fie gata în nouă luni, dar, între timp, au apărut neînţelegeri între firma Imob Lux Construct şi Tel Drum. Lucrările au stagnat o perioadă destul de lungă, ca apoi să fie reluate, la insistenţele Primăriei Craiova, de Tel Drum.