Accident cu un rănit grav şi şapte maşini avariate în Craiova

0
314

O craioveancă de 55 de ani a provocat un carambol, în noaptea de sâmbătă spre duminică, pe strada Dezrobirii din Craiova, avariind nu mai puţin de şapte autoturisme. În urma accidentului un tânăr de 17 ani, care se afla în maşina condusă de femeie, a fost rănit grav, fiind transportat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, unde a rămas internat. Poliţiştii spun că şoferiţa nu a adaptat viteza la carosabilul alunecos, i-au întocmit dosar penal, şi va fi nevoită să achite reparaţiile autoturismelor avariate, urmele incidentului fiind vizibile şi ieri la locul faptei.

Un grav accident de circulaţie s-a petrecut în noaptea de sâmbătă spre duminică, pe strada Dezrobirii din Craiova. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj, din cercetările poliţiştilor Biroului Rutier Craiova s-a stabilit faptul că, în jurul orei 03.30, Mihaela Zărnescu, de 55 de ani, din Craiova, în timp ce conducea un autoturism Ford Focus pe strada Dezrobirii, în dreptul blocului F14, nu a adaptat viteza la condiţiile de drum, carosabil fiind alunecos, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers spre stânga, intrând într-un autoturism Dacia Logan staţionat pe marginea părţii carosabile, după care a tras de volan spre dreapta, unde a lovit un alt autoturism, marca Skoda. În urma impactului violent, autoturismul Skoda a fost proiectat în alte patru autovehicule staţionate, un BMW, o Dacie, un Ford Fiesta şi o Dacia Logan, care au fost serios avariate. Mai mult decât atât, în urma accidentului a rezultat şi rănirea gravă a minorului Mihnea F., de 17 ani, elev, din Craiova, pasager în autoturismul Ford condus de craioveancă. „Victima a fost transportată la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, unde a rămas internată sub supraveghere de specialitate, iar poliţiştii rutieri au întocmit în cauză dosar penal sub aspectul săvârşitii infracţiunii de vătămare corporală din culpă”, ne-a declarat agent şef adjunct Amelia Barbu din cadrul Biroului de presă al IPJ Dolj. Femeia va trebui să achite şi contravaloarea reparaţiilor autoturismelor pe care le-a avariat, după cum au mai precizat oamenii legii.

A accidentat doi pietoni şi s-a oprit într-un copac

Un alt accident cu urmări grave s-a petrecut şi vineri după-amiază, două persoane ajungând la spital. Conform reprezentanţilor IPJ Dolj, vineri după-amiază, în jurul orei 15.30, pe D.N. 6 B, în satul Dudoviceşti, localitatea Şimnicu de Sus, Dumitru Bădulescu, de 31 de ani, din comuna Melineşti, în timp ce conducea un autoturism Audi înmatriculat în Bulgaria, către Craiova, într-o curbă la stânga a pierdut controlul asupra direcţiei, a pătruns pe sensul opus de circulaţie, unde a accidentat doi pietoni – pe Violeta Rădoi, de 57 de ani, care a suferit leziuni grave, şi pe Dumitru Niţă, de 41 de ani, care a scăpat cu răni ce nu-i pun viaţa în primejdie, ambii din comuna Şimnicu de Sus, apoi s-a izbit de un copac. Pietonii răniţi au fost transportaţi la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, pentru îngrijiri medicale, iar poliţiştii rutieri ajunşi la faţa locului au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.