Băsescu s-a întâlnit cu Papa Benedict la Vatican

0
92

Traian Băsescu a avut, ieri, o întrevedere la Vatican cu Papa Benedict al XVI-lea. Preşedintele i-a mulţumit Suveranului Pontif pentru că a acceptat să-l primească şi i-a amintit de momentul vizitei anterioare pe care acesta a făcut-o la Vatican, în septembrie 2008, când l-a vizitat la reşedinţa de vară de la Castelul Gandolfo.

La finalul întrevederii din biblioteca privată a Suveranului Pontif, preşedintele Traian Băsescu i-a înmânat Papei Benedict cadoul său, un tetraevangheliar apărut în 2008, arătând că această carte este importantă pentru religia ortodoxă din România, fiind lucrată sub supravegherea Patriarhiei. „Este un cadou extraordinar, mulţumesc. Cadoul meu este ceva mai mic”, a răspuns Papa Benedict, care i-a oferit preşedintelui Băsescu o medalie aniversară a pontificatului său. Volumul bisericesc al preşedintelui Traian Băsescu este masiv, cântărind mai multe kilograme. Are o lăţime de un metru, cu coperţile deschise, înălţimea fiind de 30 cm, iar grosimea de 25 cm.

Băsescu a avut după întâlnirea cu Papa o întrevedere cu secretarul de stat Tarcisio Bertone, urmând să depună în Bazilica San Pietro un buchet de flori şi să păstreze un monument de reculegere la mormântul Papei Ioan Paul al II-lea.

«Am avut astăzi o întâlnire care va rămâne în sufletul meu pentru tot restul vieţii. Întâlnirea cu Papa Benedict al XVI-lea va rămâne un eveniment nu politic, unul de suflet, în care am întâlnit un om, un Papă, mai puternic decât acela cu care m-am întâlnit în 2008, la Palatul Gandolfo. Am avut sentimentul că în faţa mea era un papă care nu avea decât un mesaj: „Vreau să fii bun”. Un om care prin privire, prin vorbă, prin inteligenţa frazelor nu spunea decât că are de comunicat pentru viitor”, a declarat preşedintele după întâlnire.