Universitatea a pierdut toate cele 6 meciuri de verificare de la venirea antrenorului italian / Craiova lui Mangia, victimă sigură în amicale

0
142

Secundul Andrea Tedesco spune că alb-albaştrii au avut 8 minute de black-out în repriza a doua a meciului cu Meppen, dar acesta a fost unul util

Chiar dacă vorbim de un meci de pregătire, înfrângerea cu Meppen, scor 2-4, a fost una umilitoare, ţinând cont că s-a disputat contra unei echipe din al treilea eşalon, dar în „era Mangia” amicalele n-au fost deloc un punct forte al Universităţii. De altfel, dacă punem la socoteală şi disputele din stagiul de vară, precum şi jocul cu Slavia Praga, bilanţul Craiovei lui Mangia în meciurile amicale este de 6 înfrângeri în tot atâtea jocuri.

La meciul cu Meppen, în lipsa lui Devis Mangia, care a lipsit câteva zile din cantonamentul Universităţii, din cauza unor probleme familiale, secundului Andrea Tedesco i-a fost predată timona. Napoletan de origine, Tedesco are 33 de ani şi a activat ca principal şi secund la nivel de ligi inferioare în Italia. El a concluzionat după amicalul cu Meppen că au fost 8 minute de black-out, în care băieţii nu s-au regăsit şi au primit 3 goluri, dar în rest evoluţia a fost mulţumitoare, iar amicalul, elocvent.  „Trebuie spus că am avut opt minute rele în a doua repriză, în rest ne-am creat multe ocazii de a marca. Este un feedback bun pentru noi pentru prima săptămână de cantonament, vedem unde suntem, ce trebuie să îmbunătăţim şi unde trebuie să mai lucrăm. S-a lucrat foarte bine în această săptămână, mai ales pe faza defensivă, iar în acest amical am văzut şi lucruri bune, şi lucrurile care trebuiesc îmbunătăţite. Noi trebuie să creştem ca echipă“, a declarat Andrea Tedesco.

Băluţă nu e îngrijorat

Căpitanul Universităţii Craiova, Alex Băluţă, spune că eşecul cu Meppen a venit după o săptămână grea de antrenamente, considerând că meciurile amicale nu sunt tocmai relevante pentru nivelul echipei. „Sunt meciuri de pregătire şi încercăm să punem în practică exact ce facem la antrenamente. Prima repriză ne-a aparţinut, am avut multe ocazii de poartă, iar în a doua am avut un penalti ratat. Consider că a fost un meci foarte util, Meppen este o echipă din liga a treia germană, dar este destul de bună, de legată, care mai are o săptămână până o să înceapă campionatul şi este la alt nivel cu pregătirea. Nu am văzut golul lui Burlacu, doar pe cel al lui Mitriţă, dar mă bucur pentru ei că au marcat. Este un plus că reuşim să înscriem noi, cei din faţă, şi trebuie să o facem în continuare, pentru că numai aşa putem să adunăm puncte în campionat. Am avut o săptămână destul de grea, am combinat alergările cu mingea şi aşteptăm să treacă stagiul cât mai repede şi să revenim acasă“, a spus Băluţă, adăugând că nu se gândeşte la transferul la FCSB, ci doar la Universitatea Craiova, iar ofertele lui Gigi Becali i-au crescut cota.

Marcatorul unui gol frumos contra nemţilor, Andrei Burlacu a declarat că încearcă să profite de fiecare şansă primită pentru a prinde primul unsprezece. „Nu m-am inspirat după nimeni la acest gol cu Meppen. Încerc să-mi fac treaba cât mai bine pe teren şi să profit de fiecare ocazie pe care mi-o acordă Mister Mangia. Ne vom lupta pentru campionat cu FCSB şi CFR Cluj, care ocupă primele două poziţii. Ne vom lupta de la egal la egal, sperăm să facem meciuri bune împotriva lor şi să obţinem cele trei puncte în următoarele partide. Având în vedere că avem 30.000 de olteni în spate la meciul cu Dinamo din Cupă, şi nu numai, vom lupta cu gândul la victorie. Încercăm să ne pregătim cât mai bine în acest cantonament şi când va veni ora jocului cu Dinamo să fim la capacitate maximă şi să tranşăm calificarea în favoarea noastră“ a spus Burlacu.

Următorul meci amical al Universităţii Craiova este programat duminică, împotriva echipei poloneze Lechia Gdansk.