Municipalitatea cere calitate la marcajele rutiere

0
470

Primarul interimar Mihail Genoiu vrea ca marcajele rutiere din oraş să fie unele de bună calitate. Primăria Craiova intenţionează să solicite conducerii RAADPFL să schimbe criteriile din caietul de sarcini pentru achiziţia vopselurilor pentru trasarea marcajelor rutiere. Autorităţile locale au ajuns la concluzia că acestea se şterg foarte repede, fiind necesar să fie refăcute şi de de două ori pe an, deoarece sunt efectuate cu vopseluri de slabă calitate.

marcaje 1Primăria Craiova schimbă foaia în privinţa achiziţiei de marcaje rutiere. Joia trecută, în cadrul dezbaterii publice care a fost organizată pentru proiectele privind regulamentul parcării cu plată prin SMS şi al supraimpozitării cu 500% a clădirilor şi terenurilor neîngrijite, s-a pus şi problema marcajelor rutiere din oraş.

Un craiovean a întrebat autorităţile dacă locurile de parcare ar urma să fie marcate corespunzător înainte de a se solicita cei 2 lei pe oră, taxa de parcare fiind votată deja de aleşii locali. Primarul interimar al Craiovei, Mihail Genoiu, a precizat că marcarea parcărilor cu plată este obligatorie, dar şi că va exista o acţiune de schimbare treptată a tuturor marcajelor existente în oraş.

RAADPFL va trebui să-şi schimbe caietele de sarcini

marcaje 2Potrivit lui Genoiu, în momentul în care municipalitatea va începe schimbarea marcajelor rutiere, acest lucru se face tot cu consultarea în prealabil a craiovenilor. Însă, ideea pe care o va avansa Primăria Craiova va fi ca, de acum încolo, să se meargă pe nişte marcaje cu durată de viaţă mai mare, care să se facă prin aplicarea unor substanţe de bună calitate.

Primarul interimar a explicat că, de ani de zile, s-a mers pe un caiet de sarcini în care s-a cerut la licitarea substanţelor cu care se face marcajul să se adjudece pentru ofertantul care va veni cu preţul cel mai mic. „Sunt vopseluri din multe categorii, de la cele care se şterg în 24 de ore şi până la cele care pot să se menţină şi 2 ani de zile. Și avem experienţa acelor covoare termo-plastice, de culoare roşie, care au fost puse la câteva treceri de pietoni din Craiova, iar cel de la Liceul Carol cred că a ţinut vreo doi ani de zile”.

Actualele marcaje se şterg foarte repede

marcajeAutorităţile susţin că modalitatea de aplicare a marcajelor rutiere trebuie să sufere modificări întrucât, de două ori pe an, Primăria Craiova este nevoită să revină pentru a le schimba fiindcă se şterg. „Până la urmă, ajungem să ne coste mai mult manopera decât marcajul”, susţin autorităţile.

„Eu v-aş propune să solicităm RAADPFL-ului ca, de aici încolo, să îşi facă alte caiete de sarcini prin care criteriul de desemnare a câştigătorului să fie, în primul şi în primul rând, calitatea acestor substanţe. Și să trecem la marcarea întregului oraş cu aceste substanţe, iar ele să fie de calitate bună”, a propus, în primă instanţă, primarul interimar al Craiovei.

Schimbarea marcajelor rutiere din oraş se va face însă treptat, pe măsură ce acestea se vor degrada şi vor necesita înlocuirea lor, au pecizat autorităţile.