Renault vrea să producă din 2013 circa 170.000 de vehicule Dacia la fabrica din Tanger

0
125

Constructorul francez de automobile Renault intenţionează ca din 2013 să producă circa 170.000 de vehicule Dacia la noua fabrică din Tanger, Maroc, a declarat, vineri, Arnaud Deboeuf, directorul programului Entry al grupului, pentru vehicule low cost.

„Sperăm ca anul viitor să ajungem la capacitate maximă”, a spus Deboeuf la o întâlnire cu presa.

Fabrica din Tanger, care urmează să fie inaugurată la jumătate lui februarie, va fi dotată în primă etapă cu o linie de asamblare cu o capacitate de 170.000 de automobile pe an, capacitate care urmează să fie dublată în timp.

Vehiculele low cost ale grupului Renault sunt vândute sub marca Dacia în Europa şi alte ţări din regiunea mediteraneană şi sub marca Renault în restul lumii. În prezent, aceste vehicule sunt fabricate la uzina Dacia din Piteşti, dar şi în alte uzine, precum cele din Rusia şi Brazilia.

La Tanger va fi produs un monovolum, Lodgy, care va fi comercializat în Franţa din primăvară, un vehicul utilitar, precum şi un al treilea model.

Fabrica din Maroc va avea iniţial 2.600 de angajaţi, numărul acestora urmând să ajungă la 6.000 în 2015, potrivit Renault. (Mediafax)