Programul „Rabla” va reveni, cel mai probabil, în februarie, susţine ministrul Mediului

0
140

Ministrul Mediului şi Pădurilor, Laszlo Borbely, a declarat, vineri, la postul public de radio, că o nouă sesiune a Programului ‘Rabla’ va demara, cel mai probabil, în luna februarie, în aceleaşi condiţii ca în 2011.

«Programul „Rabla” va continua în acest an. Noi deja am început demersurile. Va continua în aceeaşi formă şi se va păstra legătura cu acele REMAT-uri partenere care vor primi maşinile. Sper ca în luna februarie să pornim, din nou, programul „Rabla” în aceleaşi condiţii, adică 3.800 de lei un voucher pentru o maşină mai veche de zece ani predată», a afirmat Borbely.

Potrivit bilanţului MMP, publicat în data de 20 decembrie 2011, programul „Rabla”, alături de „Casa Verde”, şi alocările financiare pentru domeniul împăduririlor şi cel al apărării împotriva inundaţiilor au reprezentat punctele importante ale ministerului.

Astfel, anul trecut, a fost alocată, în două etape, suma de 456 milioane lei pentru scoaterea din uz a 120.000 de autovehicule. La data de 19 decembrie 2011, au fost casate 116.641 de autovehicule, iar pe baza tichetelor au fost achiziţionate 39.216 maşini noi, din care 15.005 din industria autohtonă. (Agerpres)