Universitatea din Craiova a împodobit bradul : Are 2 metri înălțime și 2023 de cărți

0
470

Universitatea din Craiova a îmbodobit bradul și a ieșit ceva foarte frumos. Este un brad format din 2023 de cărți, toate “împrumutate” de la Biblioteca Universității. Bradul are  aproape doi metri si jumatate. Cărtile au fost alese de bibliotecari, iar studenții le-au pus pe dimensiuni, culori și textură. Totul cu o precizie de ceasornicar. Au lucrat studenti, cadre didactice, dar și angajati din mai multe departamente.

Peste 20 dfe persoane au ajutat la împodobirea bradului, operațiune care a durat aproximativ 12 ore. Ceea ce trebuie menționat este că nu toate cărțile sunt pe exterior. Au fost puse și în interior, pe de o parte, pentru a putea fi folosite toate cele 2023 de cărți, dar, totodată, să se mențină și baza solidă. Sunt peste 50 de rânduri de carti. Inginerii în construcții de la Universitate și-au adus contribuția prin prezentarea ideilor care au stat la baza acestui proiect. Prin acest brad conducerea Universității a vrut să reliefeze importanța cărților și a educației.

“Bradul nostru “Ca la Carte” este un cadou simbolic, pe care Universitatea din Craiova dorește să îl ofere tuturor de sărbători. Mesajul său este că totul se poate construi cu ajutorul cărților, și că, pentru a reuși, e nevoie de creativitate, de talent, de muncă în echipă, și poate cel mai important, de echilibru. Așa cum aceste cărți și-au găsit armonia în construcția reușită de noi, la fel ne asumăm și noi misiunea de a susține și a crește comunitatea.”  : prof. univ. dr. Cezar Ionuț Spînu, rectorul Universității din Craiova.