Opt ani şi 4 luni de puşcărie pentru autorul tentativei de jaf de la Asociaţia de Proprietari „Eroilor”

0
169

Craioveanul de 30 de ani, care a înjunghiat-o, în luna februarie, pe casiera Asociaţiei de Proprietari nr. 22 Eroilor din Craiova a fost condamnat, de judecătorii Tribunalului Dolj, la 8 ani şi 4 luni de închisoare cu executare pentru tentativă de omor calificat şi tentativă de tâlhărie calificată. Hotărârea nu este definitivă, putând fi atacată cu apel la Curtea de Apel Craiova, iar între timp bărbatul rămâne în spatele gratiilor. Victima sa nu s-a constituit parte civilă, astfel că inculpatul are de achitat cheltuielile de spitalizare ale acesteia şi 1000 de lei cheltuieli judiciare.

Autorul tentativei de jaf comisă pe 20 februarie a.c. la Asociaţia de Proprietari nr. 22 Eroilor, din Craiova, Alexandru Lucian Neacşu, de 30 de ani, din municipiul Craiova a fost găsit vinovat şi condamnat, pe fond, la Tribunalul Dolj. Judecătorii l-au găsit vinovat de tentativă de omor calificat, pentru care a primit 7 ani şi 6 luni de închisoare şi de tentativă de tâlhărie, pentru care a primit 2 ani şi 6 luni, cele două pedepse fiind contopite într-o pedeapsă totală de 8 ani şi 4 luni de detenţie: „Condamnă pe inculpatul NEACŞU ALEXANDRU LUCIAN la pedeapsa de 7 ani şi 6 luni închisoare. Condamnă inculpatul la pedeapsa de 2 ani şi 6 luni închisoare. Contopeşte pedepsele aplicate mai sus inculpatului în pedeapsa cea mai grea de 7 ani şi 6 luni închisoare la care se adaugă 1/3 din pedeapsa de 2 ani şi 6 luni închisoare urmând ca inculpatul să execute în final pedeapsa de 8 ani şi 4 luni închisoare”, se arată în sentinţa pronunţată joi, 10 decembrie a.c. În plus, inculpatul trebuie să achite cheltuielile de spitalizare ale femeii pe care a rănit-o, în valoare de 1,277.94 lei. Hotărârea nu este definitivă, putând fi atacată la Curtea de Apel Craiova, iar până atunci a fost menţinută arestarea preventivă a lui Neacşu.

Reamintim că, din investigaţiile poliţiştilor Serviciului de Investigaţii Criminale ai IPJ Dolj şi după audierea autorului s-a stabilit că, vineri, 20 februarie 2015, Alexandru Lucian Neacşu, înarmat cu un cuţit, s-a dus la sediul Asociaţiei de Proprietari nr. 22 Eroilor, din cartierul Valea Roşie, s-a învârtit pe acolo, iar când a văzut că femeia a rămas singură a intrat şi s-a apropiat de ea, spunându-i că vrea să achite întreţinerea pentru un apartament. I-a cerut apoi să-i dea toţi banii, iar când Paula Piţigoi i-a spus că nu are, a sărit la ea cu cuţitul. Femeia a ţipat, s-a zbătut, astfel că, după ce a înjunghiat-o în zona gâtului şi în piept, bărbatul a fugit, fără să ia ceva şi a ascuns cuţitul. Acesta cunoştea zona pentru că a locuit în cartierul Valea Roşie, iar la momentul comiterii faptei stătea cu chirie în „George Enescu”. Nu avea nici un fel de venituri, şi le-a spus anchetatorilor că avea nevoie de bani să-şi achite chiria, de aceea a încercat să o jefuiască pe casieră. A fost arestat preventiv pe 22 februarie a.c., iar pe 19 martie a.c. s-a înregistrat la Tribunalul Dolj dosarul în care bărbatul a fost deferit justiţiei, dosarul ieşind din procedura de cameră preliminară la începutul lunii mai, când a început şi procesul.